Secretele istoriei

Viata de familie a Augustei Viktoria de Schleswig-Holstein

Publicat: 27 feb. 2015
3

Familia ii spunea Augustei Dona„. S-a bucurat de o relatie oarecum buna cu soacra ei, Victoria, care a sperat ca Dona va vindeca ruptura dintrea ea si fiul ei, Wilhelm; din pacate acest lucru nu s-a intamplat. Imparateasa a fost de asemenea suparata ca titlul de Sef al Crucii Rosii i-a fost acordat Donei, care nu avea experienta in munca de caritate sau inclinatie (desi in memoriile ei, Printesa Victoria Luise a pictat diferite imagini care sa ateste ca mama ei iubea munca de caritate).

Se spune, ca atunci cand imparateasa Victoria s-a plans de Augusta Victoria, mama ei, regina Victoria, a declarat ca Augusta Victoria a fost un nimeni care nu ar fi devenit ceva fara casatoria cu Wilhelm.

Vezi si Viata de familie a Printesei Dagmar a Danemarcei

Augusta si soacra ei au devenit mai apropiate cand Wilhelm a devenit imparat iar Dona ramanea adsea singura in timp ce el pleca cu exercitii militare. Dona a apelat la Vicky pentru o companie de rang desi niciodata ea nu si-a lasat copiii singuri cu Vicky de teama ca binecunoscutul liberalism al soacrei sale sa nu-i influenteze pe copii. Cu toate acestea, erau vazute adesea impreuna in aceeasi trasura. Dona a fost la capatul patului ei cand Vicky a murit de cancer in 1901.

Vezi si Viata de familie a lui Frederic al III-lea al Germaniei

De asemenea, Dona avea relatii bune cu unele surori ale socrului ei Wilhelm, in special cu Sofia a Prusiei. In 1890, atunci cand Sofia a anuntat intentia sa de a parasi credinta evanghelica pentru ortodoxia greaca, Dona a chemat-o si i-a spus ca, daca ea ar face acest lucru, nu numai ca Wilhelm ar gasi ca este inacceptabil, fiind seful Bisericii de stat Evanghelice din provinciile mai mari ale Prusiei ar ea ar fi exclusa din Germania si sufletul ei ar ajunge in Iad.

In 1920, socul abdicarii si al exilului combinat cu esecul casniciei fiului ei Joachim si cu sinuciderea acestuia, a fost mare pentru Dona. A murit in 1921 la Doorn in Olanda la varsta de 62 de ani. Republica de la Weimar a permis ca ramasitele ei sa fie transportate inapoi in Germania unde se odihnesc la Templul Antichitatii, nu departe de Palatul Nou din Potsdam.

Adauga un comentariu