Actualitate

Viata de nabab! Iata in ce vila traieste cel mai bogat functionar public din Iasi – FOTO

Publicat: 22 dec. 2014

@ Este unul din cei mai instariti functionari publici ai Iasului @ Discreta, persoana respectiva, nu iese cu aproape nimic in evidenta, tocmai pentru a nu da de banuit @ Detine insa un imobil de lux, alaturi de alte case si apartamente @ A fost unul din argatii celui mai controversat politician al Iasului din ultimii ani de zile

Unul din cei mai controversati functionari publici, om de incredere al puscariasului Relu Fenechiu, se poate numara si printre cei mai avuti bugetari din judetul Iasi. Persoana cu pricina a ajuns de doi ani de zile sa lucreze sub comanda unui alt liberal din gasca lui Fenechiu, respectiv a presedintelui Consiliului Judetean, Cristian Adomnitei. Propulsat sef peste Directia Tehnica si de Investitii a Consiliului Judetean, Alexandru Orest Szekely Nagy a devenit rapid unul din oamenii de incredere a lui Adomnitei in CJ si nu numai.

De altfel, oamenii din CJ spun ca acesta le urmareste miscarile pas cu pas, iar raportul ajunge direct la presedintele institutiei. Asta nu este tot. Szekely Nagy a adunat in ultimii ani o avere impresionanta, mai ales in perioada in care l-a servit pe Fenechiu. Astfel si-a permis sa-si ridice o casa tocmai in zona Bucium, in apropierea strazii Trei Fantani. Locuinta acestuia nu este chiar atat de vizibila, fiind situata pe un deal din zona respectiva, departe de ochii curiosilor. Cine ajunge in zona poate vedea ca locuinta actualului director din cadrul CJ Iasi este impresionanta, cu o curte incapatoare si cu o anexa care ar lua ochii la oricine. Locuinta se intinde pe o suprafata de 165 metri patrati si a fost ridicata in 2012.

Citeste si: Cel mai bogat somer al Iasului. Doua apartamente, doua case, terenuri

Szekely Nagy a fost director la firmele lui Fenechiu in perioada in care acesta ar fi facut afaceri cu statul, vanzand transformatoare la mana a doua la pret de transformatoare noi, iar asta i-a adus cinci ani de inchisoare cu executare fostului ministru al Transporturilor. Povestea lui Szekely este una destul de simpla. Acesta s-a declarat somer inainte sa ajunga sef peste toate investitiile din Consiliul Judetean. Omul pare ca nu a dus lipsa de nimic, dar cu toate acestea, a cerut ajutor de la stat pentru ca „nu se putea descurca”. Si astfel a incasat peste o suta de milioane lei vechi. Cine se uita la averea acestuia nu-si va da seama cum de a ajuns actualul director din CJ sa incaseze ajutor de la stat fara sa fie tras la raspundere. Szekely are un teren intravilan in Iasi si unul agricol in Gheorgheni, judetul Harghita. Functionarul din CJ se mai lauda cu doua apartamente in Iasi, o casa de locuit si una de vacanta, ridicata in Gheorgheni. Pe langa acestea, individul mai are o motocicleta Ducatti, un autoturism Opel Corsa si un Mitsubishi fabricat in 2001. Szekely mai detine si bijuterii de peste 8 mii de euro stranse intre 1999 si 2012. Culmea, acesta si-a ridicat casa din Bucium tocmai in perioada in care a incasat ajutor de la stat. Sotia lui Szekelyy, Aida, lucreaza ca si expert juridic la Tehnopolis SA, o alta firma aflata in subordonarea Consiliului Judetean Iasi. 

Si-a „ajutat” patronul

In perioada in care a fost director la firmele lui Fenechiu, a dat cu subsemnatul in fata procurorilor DNA pentru afacerile derulate impreuna cu fostul sau patron. In plus, numele lui Szkely a aparut in dosarul „Transformatorul”, acesta fiind bagat la inaintare in momentul in care societatea patronata de fostul deputat a ridicat casele complicilor de la Electrica. Actualul director din CJ a scapat insa basma curata in vreme ce fostul sau sef a ajuns la inchisoare. Aceasta nu a fost insa si singura afacere derulata sub umbrela Fene Grup SA, actuala Engeko. In urma cu mai multi ani, Szekely a coordonat o lucrare de imbunatatiri funciare in comuna Dolhesti, lucrare antamata ilegal de Fene Grup SA. Derulat cu fonduri europene, proiectul a fost realizat de firma respectiva dupa ce societatea care a castigat initial lucrarea s-a retras. Ulterior, lucrarile realizate au fost de proasta calitate. In aceste conditii, Szekely si-a facut de cap, mai ales ca a si incasat o suplimentare consistenta de fonduri. Scandalul a ajuns inclusiv la DNA. Procurorii au identificat frauda, insa vinovatii nu au mai fost trasi la raspundere.

Comentarii
  • ATI URMARIT CONCERTUL LUI TUDOR GHEORGHE ?CEI CARE SE SIMTEAU VIZATI AU IESIT DIN SALA .DACA S-AR VERIFICA AVERILE TUTUROR ,BANII DE UNDE SI-AU FACUT VILE IN BUCIUM SI ALTE ACARETURI ,MEDICII DE UNDE AU ATATIA BANI SA TRAIASCA IN LUX ,POCHII DEASEMENEA ,SI CEI DE PE LANGA PRIMARIE ATI VEDEA CA PUSCARIILE AR FI NEANCAPATOARE .SI STATUL AR AVEA BANI DUPA CONFISCARE SA CREASCA COPIII NEVOIASI SI BATRANII AMARATI

  • „Caracatitza ” de partid , in cazul de fata este vorba de cea liberala !
    Nu-i cu nimic mai buna decat cea pesedista !
    Interesant este si faptul ca respectivii , desi se declara liberali, au toti slujbe la …stat !

  • Ziaristul betiv scrie totusi adevarul;inginerul oreste a facut ceva avere din munca in sectorul economiei private;nu a fost fonctionar la stat atunci cind si-a facut casa;ca a fost somer,a avut dreptul pe banii de somaj cu care a cotizat anterior; daca ziaristul stie ca oreste a fost implicat penal in hotiile lui relu,sa scrie la parchet; iar la serviciu este cel mai valoros director din cj;este chiar mai bun decit sefii sai;cu subordonatii se poarta mult mai bine decit merita acestia; asa ca domnule ziarist poate-ti calci pe inima si completezi articolul cu date adevarate si semnificative despre un functionar competent si cinstit.

  • Stati prost cu documentarea! Ia’ uitativa undeva sus pe dealul Copoului! Nu vedeti ceva bugetari super? Ochii in paispe si o sa vedeti…daca nu cumva ei va platesc.

Adauga un comentariu