Magazin

Viata lui Iurie Darie costa 19.000 euro pe luna

Publicat: 08 oct. 2012

Actorul Iurie Darie (83 de ani) a fost externat in urma cu doua saptamani, insa viata lui atarna de un fir de par si doar o lista lunga de pastile ii mai poate lungi zilele. Logodnica lui, artista Anca Pandrea (66 de ani), este disperata, caci banii obtinuti din vanzarea casei sale sunt insuficienti pentru cele sase luni de tratament.

Anca Pandrea a facut atatea sacrificii pentru Iura al ei, incat merita toata admiratia. Timp de doua luni, cat actorul Iurie Darie a stat internat la Spitalul Bagdasar-Arseni din Bucuresti, dupa ce a fost diagnosticat cu comotie cerebrala, actrita nu l-a parasit, facandu-si un culcus la cativa pasi de iubitul ei bolnav, intr-o camaruta unde de-abia te puteai misca. S-a rugat neincetat ca Dumnezeu sa i-l mai lase langa ea si, miraculos, Iurie Darie si-a revenit zilnic, cate putin, uimindu-i pe medici.

Iar cand s-a trezit pe masa cu o reteta unde erau enumerate 28 de medicamente, Anca Pandrea s-a cutremurat, caci valoarea tratamentului lunar ajunge la 19.000 de euro, iar pensiile lor nu depasesc suma de 1.500 de lei. Dar, nu s-a lasat pagubasa si, in cateva zile, si-a vandut apartamentul, chiar daca stia din start ca, din banii obtinuti, nu va reusi sa acopere valoarea tratamentului lui Iura pe cele sase luni. Contactata de reporterii ziarului Libertatea, asistenta medicala care are grija de actor a declarat: „Domnul Iurie Darie trebuie sa ia, lunar, 28 de medicamente. Ca sa va faceti o idee, pot sa va spun ca numai o fiola de Silagis costa 3.800 de lei, iar una de Caspofungin, 1.700 de lei”.

Cum ii puteti ajuta
Anca Pandrea a lansat, aseara, la emisiunea „Gazi Show”, de la Giga TV, un apel disperat, anuntand conturile in care pot fi donati bani: RO- 45BTRL04401201M20549XX si 2020BTRL- 04404201M20549XX, deschise pe numele Pandrea Anca, la Banca Transilvania, Agentia Stefan cel Mare, Bucuresti.loading...

Comentarii
  • Mai incetati odata cu povestea asta! Am inteles, e bolnav, imi pare rau, dar totodata e si batran si…in mod natural, viata ii joaca feste si organismul nu il mai asculta. Ce tot atat cersit de bani … nu cred ca sunt oameni care sa doneze bani pt. un mos de 9* de ani, sa-l ajute sa mai traiasca 2-3 eventual. Donati bani pt copii sau pt tineri si ajutat-i sa faca ceva bun in viata!

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit