Secretele istoriei

Viata lui Raoul al Frantei

Publicat: 15 ian. 2015
3

Raoul (de asemenea, Radulf, Ralph sau Rudolph ) (c. 890 – 14/15 ianuarie 936) a fost Duce de Burgundia intre 921 si 923 si rege al Franciei de Vest din 923 pana la moartea sa. Raoul a mostenit ducatul de Burgundia de la tatal sau, Richard, Duce de Burgundia. El s-a casatorit cu Emma a Frantei, fiica regelui Robert I al Frantei si a Béatricei de Vermandois.

Vezi si  Copilaria Elisabetei a Frantei

A fost ales rege al Franciei de Vest de adunarea nobililor pentru a-i succeda socrului sau si a fost incoronat de Walter, arhiepiscop de Sens la St Médard in Soissons, sambata 13 iulie 923. Asumandu-si coroana, el a trecut Burgundia fratelui sau mai mic, Hugh cel Negru, dupa numai doi ani de domnie.

Vezi si Gaston Jean-Baptiste, fiu al Frantei

Carol al III-lea era in viata si pretindea regatul insa cumnatul lui Raoul, contele Herbert al II-lea de Vermandois, care era casatorit cu sora Emmei, l-a pacalit pe Carol sa se intalneasca cu el si l-a luat prizonier. Primul act al lui Raoul ca rege a fost sa conduca armata impotriva regelui Henric I al Germaniei care facuse un pact cu regele Robert la Jülich mai devreme in acelasi an. Incercand sa anexeze Lorena, monarhul german s-a intalnit cu armata considerabila a lui Raoul si a facut pace din nou. Totusi, in 925 Henric a preluat controlul Lorenei, Raoul nemaifiind in pozitia de a-i rezista.
Adauga un comentariu