Actualitate

Viața normală în iarna viitoare, spune creatorul vaccinului, Prof. Ugur Sahin

Publicat: 15 nov. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Viața normală în iarna viitoare spune creatorul vaccinului Prof. Ugur Sahin
Ugur Sahin, de la BioNTech este încrezător că ... am putea avea o iarnă normală anul viitor

Impactul unui nou vaccin Covid va începe semnificativ în timpul verii, iar viața ar trebui să revină la normal până în iarna viitoare, a spus unul dintre creatorii săi.

Prof. Ugur Sahin, cofondator al BioNTech, a declarat că iarna aceasta va fi în continuare grea, deoarece vaccinul nu va avea un impact mare asupra numărului de infecții. Săptămâna trecută, BioNTech și co-dezvoltatorii Pfizer au declarat că analiza preliminară a arătat că vaccinul lor ar putea împiedica mai mult de 90% dintre oameni să ia Covid-19.

Aproximativ 43.000 de persoane au participat la teste făcute

Marea Britanie este de așteptat să primească 10 milioane de doze până la sfârșitul anului, cu alte 30 de milioane de doze deja comandate. Vaccinul se administrează în două doze, la o distanță de trei săptămâni.

Este probabil că rezidenții mai în vârstă și personalul din casele de îngrijire să fie prioritizate, urmate de lucrătorii din domeniul sănătății și de peste 80 de ani. Oamenii ar fi apoi clasați în funcție de vârstă.

Într-un interviu la emisiunea BBC Andrew Marr, Prof. Sahin a spus că este încrezător că vaccinul va reduce transmiterea între oameni, și va opri simptomele care apar la cineva care a avut vaccinul. El a spus că vaccinul ar putea reduce la jumătate transmiterea, ceea ce ar avea un impact mare.

„Sunt foarte încrezător că transmiterea între oameni va fi redusă printr-un astfel de vaccin extrem de eficient – poate nu cu 90%, dar poate cu 50% – dar nu trebuie să uităm că chiar și asta ar putea duce la o reducere dramatică a răspândirii pandemiei”, a spus el. adăugat.

După ce a venit luni anunțul primului vaccin eficient din lume , Sir John Bell, profesor de medicină la Universitatea Oxford, a sugerat că viața ar putea reveni la normal până în primăvară.

„Sunt probabil primul tip care a spus asta, dar voi spune asta cu o anumită încredere”, a spus el.

Cu toate acestea, prof. Sahin a spus că va dura mai mult.

Dacă totul ar continua să meargă bine, a spus el, vaccinul va începe să fie administrat la „sfârșitul acestui an, începutul anului viitor”.

Scopul a fost de a livra peste 300 de milioane de doze în întreaga lume până în aprilie anul viitor, a spus el, ceea ce „ne-ar putea permite să începem doar să avem un impact”.

El a spus că impactul mai mare se va întâmpla mai târziu, adăugând: „Vara ne va ajuta, deoarece rata infecției va scădea vara și ceea ce este absolut esențial este că vom obține o rată ridicată de vaccinare până sau înainte de toamnă / iarnă anul viitor. Prof. Sahin a spus că este esențial ca toate programele de imunizare să fie finalizate înainte de toamna viitoare.

Nu se cunoaşte cu exactitate cât va dura imunitatea creată de vaccin

Întrebat dacă vaccinul a fost la fel de eficient la persoanele în vârstă ca și la persoanele mai tinere, el a spus că se așteaptă să aibă o idee mai bună în următoarele trei săptămâni.

El a spus că nu se știe încă cât timp va dura imunitatea după administrarea celei de-a doua doze de vaccin.

Cu toate acestea, a spus el, o imunizare de rapel „nu ar trebui să fie prea complicată” dacă s-a constatat că imunitatea a fost redusă semnificativ după un an.

Prof. Sahin a mai spus că „efectele secundare cheie” ale vaccinului observate până acum au fost o durere ușoară până la moderată în locul injectării timp de câteva zile, în timp ce unii participanți au avut febră ușoară până la moderată într-o perioadă similară.

„Nu am văzut alte efecte secundare grave care ar duce la întreruperea sau oprirea studiului”, a adăugat el.

Cine sunt primii oameni care vor primi vaccinul anti-COVID-19 în România

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că, în cel mai fericit scenariu, primele doze de vaccin anti-COVID vor ajunge în România în primul trimestru al anului viitor. Primii care vor fi vaccinați sunt angajații din domeniul sănătății și persoanele din categorii vulnerabile, a spus Iohannis. Declarația a fost făcută după întâlnirea cu reprezentanți ai sistemului de sănătate în care au fost discutate măsurile pentru gestionarea epidemiei COVID-19.

Situaţia epidemiologică de la nivelul tuturor statelor europene se degradeaază rapid, iar populaţia e expusă unui risc major de infectare cu SARS-CoV-2. În acest context, ne punem cu toţii mari speranţe în dezvoltarea cât mai curând posibil a unui vaccin anti COVID, sigur şi eficient, iar eforturile la nivel internaţional confirmă dorinţa tuturor de a avea acest vaccin. România e parte a colaborării pentru furnizarea de vaccinla nivel european”, a spus Iohannis.

Adauga un comentariu