Razboi în Ucraina

Vicepremierul Ucrainei: Toţi civilii femei, bătrâni şi copii au fost evacuați din Azovstal

Publicat: 07 mai 2022
Toţi civilii femei, bătrâni şi copii au fost evacuați din Azovstal

Toate femeile, copiii şi vârstnicii au fost evacuaţi din oţelăria Azovstal, ultima redută a forţelor ucrainene, asediate de forţele ruse în oraşul-port Mariupol, din sudul Ucrainei, a declarat sâmbătă vicepremierul ucrainean Irina Vereşciuk, informează Reuters.

„Ordinul preşedintelui a fost îndeplinit. Această parte a operaţiunii umanitare din Mariupol s-a încheiat”, a scris ea pe canalul ei de Telegram.

Ucraina a anunţat vineri un plan de evacuare pentru sâmbătă din Azovstal şi din alte zone din Mariupol.

Anterior, separatişti proruşi din regiunea Doneţk au declarat că 50 de civili au fost evacuaţi sâmbătă din oţelărie. Reuters precizează că, până la ora 16:00 GMT, nu a observat niciun fel de dovadă a sosirii lor la un punct de primire aflat sub controlul separatiştilor
Comentarii
  • Primitzi cu ADEVARUL ?

    ,, Într-o convorbire de miercuri seara cu președintele Donald J. Trump, Putin a spus că traficanții de copii responsabili pentru răpirea a mii de copii ruși au fost încorporați printre civilii prinși în Azovstal. Putin i-a spus lui Trump că vede două posibilități: fie Zelensky încearcă cu adevărat să-i protejeze pe traficanți, folosind civili ca scuturi umane, fie speră ca Putin sa bombardeze locul ucigând pe toată lumea, inclusiv pe traficanți, astfel încât, dacă sunt prinși, să nu-l poată implica pe Zelensky în cel mai mare circuit de trafic de ființe umane din lume. Putin a numit două persoane: Yuriy Kosiuk, un miliardar ucrainean, și Alexan Hadjetian, un cetățean armean bogat care comercializa copii pe pământul ucrainean de aproape 20 de ani. Putin a spus că „luptătorii pentru libertate” ucraineni înrădăcinați în Azovstal nu știu adevărul despre Kosiuk și Hadjetian, că au fost făcuți să creadă că sunt cheia rezistenței și trebuie protejați cu orice preț. Vladimir Putin a permis sutelor de civili să iasă în siguranță din zonă printr-un coridor de evacuare controlat de trupele ruse. Putin i-a dat lui Zelensky un ultimatum înfiorător: „Predați-i pe criminali și predați-vă, altfel nu sunt responsabil pentru ceea ce va urma !”.
    „Din moment ce nu am primit niciun răspuns, intențiile porcului Zelensky sunt clare”, i-a spus Putin lui Trump. „El va continua să ofere refugiu acestor oameni răi. Poate vrea să-i ucid, ca să nu depună mărturie împotriva lui. Acești oameni din interior au făcut atrocități oribile și nu vor scăpa.” ’’

Adauga un comentariu