Titlurile zilei

Vicepreședintele Consiliului Județean Iași, Victor Chirilă, a dat în judecată ALDE! A aflat de pe Facebook că a fost exclus din partid! Varujan Vosganian spune că hotărârea a fost luată după ce vicele Chirilă a postat o poză! (Exclusiv)

Publicat: 15 iul. 2020
Vicepreședintele Consiliului Județean Iași, Victor Chirilă, a dat în judecată ALDE pentru excluderea din partid, în timp ce Varujan Vosganian susține că hotărârea a fost luată după ce vicele Chirilă a postat o poză
Victor Chirilă a dat în judecată ALDE pentru excluderea din partid

Victor Chirilă, vicepreședintele Consiliului Județean Iași, a dat în judecată ALDE! Motivul constă în excluderea sa din partid! Pe de altă parte, Varujan Vosganian susține că hotărârea a fost luată după ce vicele Chirilă a postat o poză

Vicepreședintele Consiliului Județean Iași, Victor Chirilă, a dat în judecată ALDE! Motivul constă în excluderea lui din partid! De cealaltă parte, Varujan Vosganian spune că hotărârea ar putea fi revocată. Victor Chirilă a acționat recent în judecată partidul Alianța Liberalilor Democrați din România (ALDE). Vicepreședintele Consiliului Județean Iași le cere magistraților de la Tribunal să dispună anularea actului prin care a fost exclus din formațiunea politică amintită. Acum, urmează ca Tribunalul Iași să stabilească un prim termen de judecată al procesului. Ulterior, magistrații vor asculta ce au de spus ambele părți, pentru a putea lua o decizie în acest caz.

Vicepreședintele Consiliului Județean Iași, Victor Chirilă: „Am aflat despre excluderea din partid dintr-o postare pe Facebook!”

Contactat telefonic de către reporterii cotidianului „Bună Ziua Iași”, vicepreședintele Consiliului Județean Iași, Victor Chirilă, a explicat de ce a acționat în judecată ALDE.

„Am văzut recent o postare pe Facebook, de la filiala ALDE, în care domnul Varujan Vosganian susținea că am fost exclus din partid. Eu am luat imediat măsura de a contesta. Asta, deși e doar acea postare pe Facebook. Eu nu am primit nimic oficial, nici acasă, nici la serviciu din partea partidului. Având în vedere faptul că rețeaua de socializare Facebook este publică, am contestat imediat la Tribunal această decizie. De asemenea, am depus la Prefectura Iași dovada că am contestat în instanță hotărârea de excludere a mea din partid”, a declarat ieri Victor Chirilă.

Victor Chirilă: „Nu m-am înscris în niciun alt partid! Îmi place culoarea verde!”

Victor Chirilă a mai precizat că deputatul Varujan Vosganian, liderul ALDE Iași, ar fi precizat pe Facebook că vicepreședintele Consiliului Județean Iași ar fi încălcat articolul nr. 8 din Legea partidelor politice, respectiv că s-ar înscris la un alt partid.

„Varujan Vosganian a precizat în acea postare de pe Facebook că aș fi încălcat articolul nr. 8 din Legea partidelor politice, respectiv că m-aș fi înscris la un alt partid politic, ceea ce nu e adevărat! Eu nu am nicio adeziune La Partidul Verde, iar pe Facebook, pe pagina mea, am precizat că îmi place culoarea verde, atât am postat! Am zis că îmi place verde, am o poezie cu verde… Probabil ei au văzut postarea asta a mea cu verde, am mai fost la partid, dar asta nu înseamnă că este un motiv de excludere a mea din partid!”, a încheiat Victor Chirilă.

Acesta a adăugat că a contestat decizia anunțată pe Facebook, pentru că Legea administrației publice locale arată că partidul (ALDE) poate trimite la prefect decizia de excludere doar dacă aceasta nu este contestată în instanță.

Varujan Vosganian, despre Victor Chirilă: „Dar nu ați văzut fotografia postată din fața sediului Partidului Ecologist?!”

De cealaltă parte, Varujan Vosganian susține că Justiția va decide ce se va întâmpla în continuare, dar și că există posibilitatea de a anula decizia de excludere din ALDE a lui Victor Chirilă.

„Dacă Victor Chirilă a acționat în instanță, înseamnă că nu s-a înscris în niciun alt partid. Dar nu ați văzut fotografia postată din fața sediului Partidului Ecologist?!… Vorbim între oameni serioși! Dacă nu s-a înscris, foarte bine, va câștiga! Motivul a fost tocmai faptul că s-a înscris într-un alt partid. Dacă nu s-a înscris și ne trimite o scrisoare, se va anula excluderea. Dar eu cred că noi suntem între oameni serioși! Când apari în fața sediului unui alt partid și scrie acolo că te-ai înscris în el și tu nu contești, înseamnă că te-ai înscris, nu?! Dacă a acționat în instanță, foarte bine, ne vom judeca. Dar, dacă va susțiune public că nu s-a înscris în alt partid, vom revoca hotărârea” , a subliniat deputatul Varujan Vosganian, cu privire la vicepreședintele Consiliului Județean Iași.

Acum, rămâne ca judecătorii ieșeni să decidă ce se va întâmpla în continuare în acest dosar, în care Victor Chirilă a dat în judecată ALDE, pentru excluderea sa din partid.

Comentarii
 • Ei, na! Sa vezi si sa nu crezi!! Cine crede că prostește ieșenii? Dl Chirilă care este vicepreședinte al partidului cum poate afla de pe facebook????? Păi unde s-a luat hotărârea? În Biroul Județean TOȚI sunt oamenii lui- mai puțin Coman care este ” agent acoperit al…”. Dar adevărat este că dl Chirilă cu toți oamenii lui au plecat la verzi !!! Nu mai vin la partid, la sedințe, nu cotizatie nu nimic. Acum contestă pentru a nu fi dat afara din CJ….Da! Ne-a prostit!!! Până și valoarea umană Cazacu a plecat la verzi !!! Eu zic ca dl Chirilă să spună în fața ieșeenilor că ”Nu a avut nici o discuție cu verzii privind intrarea lui în partid, că nu el i-a pus pe funcții pe Hristodor, Popa și Cazacu, că nu este în partid (nici așa/nici așa) și că nici nu va candida pentru verzi si atunci….am să cred !!! În rest minciuni, minciuni…Până când????

 • „iesean” ce tot indrugi acolo, el piate sa pkece unde vrea!!! Care e treaba cu COTIZATIA, a ramas vasganian fara bani de trabucuri?? Atata timp cat nu apare o adeziune, el poate sustine pe cine vrea! Pai de ce sa isi piarda mandatu, daca perioada COVID se prelungeste? Las asa ca ce e in mana nu e minciuna! Si daca arevsa plece ce, ti se pare ca Vosganian a reprezentat vreodata Iasul? Nu iti e rusine sa sustii in continuare pe vosganian ala dat cu mir? Acusica si Alde se refugiaza la Psd!

 • Chirilă e un pedofil cercetat penal pentru ca abuza prostituate minore alături de afaceriști de frunte ai Iasului, alde bucurați-vă dacă scăpați de el ca nu are nicio valoare politica, verzii bine v ați ales omul o sa luați dublu scorului cu el

 • parca disparuse hosganian asta intr-o vreme si chiar ma bucuram ca-l gasesc politistii mierlit pe undeva,da de unde drak mort si rata inecata

 • Vosganian s-a trezit cam tarziu. Chirila a trecut la PSD dupa alegeri ca sa fie pus vicepresedinte.
  Cu siguranta a trecut la verzi, dar vrea sa ramana inca pe functie sa adune bani de la primari pentru viitoarea candidatura si sa mai faca niste afaceri ca sa le treaca pe numele fiicei.
  A cam ramas fara bani fiindca a trebuit sa dea in stanga si in dreapta ca sa fie exonerat de dosarul de pedofilie ”Sex cu minore”

 • V. Chirila las ca ai sa imbatranesti si tu,dar era si vosganian prin sat. Cerea bani de trabuc, ca de la plimbatul prin partide a ramas fara papuci! Aa si ce credeti, psd se ruga intruna sa vina si mosu in partid, dar eu vrea functie de presedinte, iar vosganian vinde partidu pebtru o funcite de deputat. Eh, ce numai Vosganian sa joace si sa isi bata joc de munca noastra???

 • Hristodor Petrica are pula mica, cauta minore sa le dea la moie…cu Victor Chirila el se arde-n cwr si este sarac, prost si cepeleag

 • Sex cu minore…ce muie de libidinos ai Victor, am auzit că au băieții și video cu tine, dar nai avut niciodată anvergură ca să merite scos. Mai nouu cică îl ai la mână pe Maricel Popa tot cu o filmare cum se îmbată ca porcu și mergi la șantaj pentru încă un mandat

Adauga un comentariu