Eveniment-Social

Victima a exploziei din Copou, actorul Florin Constantin isi continua razboiul cu autoritatile iesene

Publicat: 10 aug. 2016
1
Onorabilul, dar chinuitor, demers indelungat al Primariei Municipiului Iasi de a veni in ajutorul victimelor exploziei de la blocul de pe strada Vascauteanu din Copou nu a reusit sa impresioneze nici pana acum, asta din cauza lipsei de rezultate. Actorul Florin Constantin, al grupului de umor Divertis, isi exprima in continuare dezamagirea fata de birocratia institutiilor iesene care nici la noua zile dupa incident nu au reusit sa ofere compensatii pagubitilor. Intr-o postare facuta pe pagina personala de Facebook a domnului Constantin, acesta ne povesteste cum oficialitatile baga la inaintare diferite cereri de acte pe care pagubitii ar trebui sa le caute de fiecare data intre ruinele apartamentelor, punandu-si astfel viata in pericol. 
„Dupa un prim soc trecut cu bine, primaria isi intra in ritm si in atributii. Dupa ce prin reprezentantii de vaza s-a initiat turneul televiziunilor, radiourilor si ziarelor si s-a vorbit mult si cu lux de amanunte despre ceea ce se face, adica anchete in curs de desfasurare, expertize in curs de finalizare, actiuni de ajutorare in curs de pregatire, actiuni in desfasurare in curs de urgentare si toate acestea nesoldate in realitate cu nici un rezultat concret (nici un leu, nici nici o grija, nici o speranta), cu ceea ce se va face, cum va fi si ce va fi, in realitate absolut nimic, iata, dupa 9 zile, inca nu exista nici un comunicat oficial precum ca a fost si ce-a fost”, relateaza actorul.

Vezi si INFIORATOR! Povestea unuia dintre supravietuitorii incendiului din Copou

Dupa explozie, pompierii i-au insotit individual pe locatari in ramasitele apartamentelor acestora pentru a-si recupera bunurile materiale care au ramas intacte, dar numai o parte dintre ei au mai reusit sa gaseasca toate actele necesare pentru acordarea acestui ajutor financiar. „Doar unii dintre noi, si anume cei care au reusit sa obtina adeverintele, cupoanele, fluturasii, copiile scanate sau ce-a mai fost nevoie, iata, discret, sa nu auda si ceilalti, au fost sunati de viceprimar pentru a lise cere si alte acte, acum copia scanata si trimisa pe e-mail a actului de vanzare-cumparare a apartamentului. Nu ca n-ar sti cu exactitate matematica cine si cum locuieste acolo, fiindca impozitele si taxele vin insotite de o documentare impecabila, da asa, sa mai fie de-o bariera in calea ajutorului de urgenta. Cei care vor trece si de asta, sa nu se bucure. Imediat vor fi sunati de vreun vice, de vreun sef de departament, de vreun imbuibat bine platit ca sa ne mimeze ajutorarea si care va cere copie scanata dupa certificatul de nastere. Vor urma copiile dupa certificatul de casatorie, hotararea de divort, diploma de bacalaureat, diploma de licentiat, de doctorat, de emigrat, in fine, posibilitatile sunt infinite”.

Vezi si  Veste importanta pentru locatarii blocului distrus de explozie. Ce decizie a luat Primaria – VIDEO

In cele din urma autoritatile l-au impins pe domnul Constantin la limita rabdarii, acesta nu mai vrea sa traiasca aceleasi sentimente de groaza pe care le-a experimentat in acea seara, pentru a recupera niste documente neimportante pe care institutiile abilitate ar fi trebuit sa le aiba deja in posesie. „Asa cum am facut public la televiziuni si radiouri, renunt la acest ajutor de urgenta in caz ca mi se vor mai cere acte si dovezi suplimentare si asta nu pentru ca n-as avea nevoie dar fiecare urcat printre ruine dupa noi si noi acte total inutile, pune in pericol viata a 3 oameni. A mea si a celor doi pompieri insotitori. In cazul unei nenorociri, viata mea sfaramata cum e, chiar n-ar conta. Dar cei doi si-ar da-o imediat pentru a mea. Iar in caz de supravietuire, n-as putea sa privesc in ochi sotiile lor, mamele lor, copiii lor si toti cei care vor sti ca si-au dat viata pentru niste hartii absolut inutile si niste vorbe absolut goale. Iar voua, prieteni cunoscuti si necunoscuti, cu lacrimi in ochi si sufletul in mii de farame, va multumesc pentru ajutor si omenie!!! Sa va iubiti si sa nu va acoperiti sufletul cu hartii murdare”, asa isi incheie actorul Florin Constantin scrisoarea publica in care isi exprima dezamagirea fata de situatia prin care este nevoit sa treaca.
Comentarii
Adauga un comentariu