Secretele istoriei

Victimele rebeliunii antonesciene

Publicat: 22 oct. 2013
3

O marturisire care spune adevarul, din partea unui martor ocular la evenimentele din 21-24 Ianuarie 1941, corespondentul revistei „LIFE” (vezi colectia pe lunile Ianuarie-Februarie 1941).

Documentul de fata explica in mod clar cine au fost adevaratele victime in timpul rebeliunii antonesciene: Legionarii…  Peste 800 de legionari au pierit asasinati miseleste pe strazile Capitalei, in special in fata Prefecturii Capitalei cand, la 24 Ianuarie 1941, urmare a ordinului de incetare a rezistentei si contrar promisiunilor facute de gen. Antonescu, legionarii masati aici au evacuat cladirea Prefecturii, s’au incolonat si au iesit in Calea Victoriei pentru a se preda, fiind rapusi intr’o mare baie de sange din ordinul generalului.

Victime ale acestui masacru, nu au fost doar legionarii: populatia civila, oameni simpli (intre care femei si copii), au cazut victime ordinului criminal al lui Antonescu.

„Abia se crapase de ziua si auzim rapait de mitraliere. Nu salve intrerupte, ci un foc continuu si sustinut… Focul nu inceta o clipa, convergea din mai multe parti si se desfasura cu o intensitate crescanda… Erau bubuituri continue. Fierbea Capitala de gloante: posturi de mitraliera maturau crucis si curmezis strazile principale ale Capitalei… Spre seara focul a incetat si atunci am aflat ingroziti de masacrul de pe strazile Capitalei. Mormane de cadavre zaceau in Piata Teatrului National, la Telefoane, pe Calea Victoriei, la incrucisarea cu Bulevardul Elisabeta, la Palatul Postelor. 800 de vieti omenesti au fost secerate de mitraliere…”

(Horia Sima – „ERA LIBERTATII – STATUL NATIONAL LEGIONAR”, vol. II Editura Miscarii Legionare, Madrid, 1986/miscarea.net)

Adauga un comentariu