National

Victor Alistar ameninta ANI

Publicat: 03 mai 2012
1
Victor Alistar a declarat, astazi, ca se va alatura Guvernului Ponta „imediat ce va fi posibil” si a acuzat conducerea ANI ca a incalcat legea si si-a depasit competentele atunci cand a emis un comunicat de presa prin care l-a declarat incompatibil sa ocupe o functie publica pana pe 7 august 2012.
Alistar s-a aratat increzator ca toate propunerile sale au fost preluate in programul de guvernare, iar acesta dovedeste ca „ideea deschiderii catre cetatean a ramas”, iar angajamentele pe care si le ia noul Executiv sunt „serioase”.
El le-a spus jurnalistilor ca problema sa a aparut „dupa ce ANI a emis un comunicat de presa incalcand legea si competentele”. „Va pot asigura ca aceia care incalca legea vor raspunde in fata legii!”, a subliniat Alistar.
Pe de alta parte, el s-a aratat convins ca are dreptate in conflictul cu Agentia Nationala de Integritate, dar a precizat ca a decis cu Victor Ponta sa nu se mearga pe o „logica de conflict” si sa nu se puna in pericol intreaga lista a guvernului luni, cand se va da votul in Parlament.
„Exista un risc real de refuz al semnarii decretului si s-ar fi afectat lista intregului Guvern. Nu era ca in cazul doamnei Nicolai (Norica Nicolai – n.red.), ar fi fost intrega lista, ceea ce punea in pericol un intreg construct(…) Este o dovada de intelepciune si maturitate politica”, a mai subliniat Victor Alistar, referindu-se la posibilitatea ca presedintele Traian Basescu sa refuze sa semneze decretele de investitura ale noilor ministri din cauza sa.
Adauga un comentariu