National

Victor Costache și Raed Arafat au detaliat totul! Cum gestionează autoritățile această situație de criză

Publicat: 27 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Victor Costache și Raed Arafat au detaliat totul Cum gestionează autoritățile această situație de criză

Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, au ținut o conferință de presă în cadrul căreia au vorbit despre primul pacient depistat cu coronavirus în România. Bărbatul va fi transportat în cursul acestei nopți la București, la Institutul Matei Balș. Familia acestuia este în carantină la domiciliu.

Informații oficiale despre primul caz de coronavirus din România
“Suntem din păcate în situația să vă anunțăm că, în urma testării persoanelor din Gorj care au intrat în legătură cu cetățeanul italian, avem primul caz infectat cu COVID-19 de pe teritoriul României. Imediat ce va ajunge la București va intra în schema de tratament și sperăm să avem rezultate bune. Pacientul este în stare bună, nu manifestă simptome și nu trebuie să ne alarmăm. Mai avem în lucru 33 de teste și vă vom comunica rezultatele imediat ce va fi posibil.”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

În acest moment pacientul este asimptomatic, însă acest lucru se poate schimba de la o oră la alta, conform spuselor lui Raed Arafat.

“Pacientul nu prezintă febră, tuse, alte simptome la acest moment. Totuși, faptul că este un test pozitiv, înseamnă că el trebuie să fie transportat la spital și internat.”, a adăugat Raed Arafat. Un echipaj de la ISU Dolj și un echipaj SMURD vor pleca pentru preluarea pacientului de la domiciliu. Acesta va fi transportat la Institutul Matei Balș.

Toată familia românului este în carantină în acest moment. Nu au voie sub nicio formă să părăsească domiciliul, li se vor asigura toate cele necesare dar nu vor putea ieși din casă. În familia românului nu sunt copii, dar sunt persoane în vârstă.

“În casă mai sunt 7 persoane și toate au ieșit negativ la test, dar toate cele 7 persoane vor rămâne la domiciliu, la izolare, sub pază, nu vor putea să plece din casă cel puțin cele 14 zile de carantină după care vor fi testați. În cazul în care la unul din cei 7 apar simptome, persoana se testează și dacă este pozitivă va fi transportată la spital.”, a mai completat Arafat.

Potrivit lui Arafat, transportul se va face în condiții de siguranță. “Bolnavul trebuie să ajungă corect și în siguranță la București, având în vedere că este în stare bună. Se respectă o procedură completă. Mașina va fi dezinfectată după ce va ajunge pacientul la Matei Balș. “, a mai adăugat Arafat.

Adauga un comentariu