Sport

Victor Hanescu a cedat in fata bombardierului Roddick

Publicat: 09 ian. 2009
1

Aventura lui Victor Hanescu la Doha s-a oprit in sferturile de finala ale turneului dotat cu premii totale in valoare de 1,11 milioane de dolari, cel mai bun tenismen roman al momentului pierzand in doua seturi in fata americanului Andy Roddick, scor 6-3, 6-2.

Primul sfert de finala programat la Doha a inceput sub semnul echilibrului, ambii jucatori castigandu-si primele doua servicii fara prea multe probleme. Echilibrul s-a rupt in jocul cinci, cand Andy Roddick a apasat pe acceleratie, obtinand mult doritul break. Setul intai a intrat astfel in contul fostului lider mondial cu 6-3, dupa care Hanescu si-a pierdut din nou serviciul, chiar in debutul actului secund. Cu un procentaj de peste 80 la suta la primul serviciu si cu viteze in jurul a 200 km/h, Roddick a continuat sa dicteze ritmul pe teren.

Al doilea break reusit de american nu a facut decat sa grabeasca un deznodamant previzibil, dupa doar 67 de minute Andy Roddick devenind primul jucator calificat in semifinalele Qatar Open. Urmatorul sau adversar se va decide intre spaniolul Rafael Nadal si francezul Gael Monfils. Victor Hanescu ramane cu cele doua victorii obtinute la inceputul sezonului, cu cele 45 de puncte ATP si premiul in valoare de 27650 de dolari. De asemenea, prezenta intre primii opt jucatori la Doha ii va aduce lui Victor o urcare de cateva pozitii in clasamentul mondial.

In afara disputei de la simplu, Hanescu va juca si la dublu in faza semifinalelor, unde face echipa cu americanul James Cerretani. Cei doi au o misiune foarte dificila in tentativa de a se califica in finala, de cealalta parte a fileului urmand a se afla canadianul Daniel Nestor si sarbul Nenad Zimonjic, cel mai bun dublu din lume al momentului.

Adauga un comentariu