Eveniment-Social

Victor Ponta anchetat pentru neglijenta in serviciu? Vezi cine cere asta

Publicat: 27 ian. 2014
1
Membrii partidului Noua Republica isi exprima indignarea fata de modul in care premierul Victor Ponta a incalcat flagrant O.U.G. 21/2004 si H.G. 1489/2004, acte normative care-l obligau sa coordoneze Comitetul National Pentru Situatii de Urgenta in cazul operatiunii de salvare din Apuseni. Acestia il acuza pe premier de iresponsabilitate, membrii formatiunii precizand ca, in noaptea prabusirii avionului, premierul se afla la o petrecere privata.
 
„In loc sa-si exercite cu responsabilitate atributiile care ii revin prin functia de prim-ministru, Victor Ponta lanseaza minciuni asasine oriunde vede o camera de televiziune, minciuni care au transformat Romania intr-un urias parastas la care Ponta si protipendada PSD inteleg sa se distreze. In noaptea prabusirii avionului echipei medicale, Noua Republica l-a surprins pe doctorul Ponta la o petrecere privata si nu prezent la datorie pentru coordonarea operatiunilor de salvare.

Citeste si Washington Post: O tara cu sapte servicii de informatii nu a localizat la timp un avion

De altfel, Victor Ponta nu pare sa-si fi asumat niciodata responsabilitatile care ii revin in situatii de criza din moment ce informatiile pe care le-a comunicat publicului in mai multe astfel de situatii s-au dovedit a fi eronate. Pe 19 ianuarie 2013, intr-o conferinta de presa, Victor Ponta declara:

„Facem cateva precizari sigure, cu date confirmate…vestea buna, confirmata tot pe canalele diplomatice, se refera la ultimul dintre cei cinci cetateni romani aflati in zona de conflict, acesta a fost eliberat de catre armata algeriana. Se afla in acest moment in ingrijirea si custodia armatei algeriene. Nu am fost de acord sa se faca niciun fel de comunicare pana nu am avut confirmarea referitoare…la salvarea ultimului cetatean roman”. Pe 21 ianuarie 2013, aflam ca cetateanul roman despre care Ponta oferea asigurari ca a fost salvat era de fapt mort, iar premierul declara „nimeni nu a avut informatii”. Un an mai tarziu, pe 20 ianuarie 2014, la ora la ora 20:06, intr-o emisiune televizata, Ponta pretindea ca are sub control misiunea de salvare a victimelor accidentului aviatic din Apuseni.
„Va pot doar GARANTA, repet, ca absolut toate fortele disponibile sunt acolo… sunt TOTI in viata”. Asigurarile false ale premierului au fost aproape sa intoarca din drum cativa localnici care pornisera spre locul accidentului. Echipele care ar fi trebuit sa fie coordonate de premier s-au miscat mult mai lent decat voluntarii care au reusit sa ajunga la victime in jurul orei 21:13. De asemenea, nu toti pasagerii avionului erau in viata, pilotul Adrian Iovan decedase. Mai mult, din cauza gravelor erori profesionale, dar si a comunicarii contradictorii a coordonatorului Comitetului de Situatii de Urgenta, chiar Victor Viorel Ponta, o a doua persoana a decedat, nefiind salvata la timp de la inghet.
Noua Republica considera ca cele doua relatari demonstreaza fara putinta de tagada faptul ca Victor Ponta, prim-ministrul Romaniei, nu si-a exercitat atributiile de serviciu referitoare la coordonarea comitetelor de urgenta. Procurorul general, Tiberiu Nitu, a invocat posibilitatea inceperii urmaririi penale in acest caz, „daca se contureaza neglijenta unei persoane care ar fi in legatura cu moartea persoanelor din accident”. In aceste conditii, Noua Republica solicita ca ancheta aflata in desfasurare sa-l vizeze in primul rand pe prim-ministrul Victor Ponta pentru infractiunea de neglijenta in serviciu cu consecinte deosebit de grave”, spun reprezentantii pardidului Noua Republica.
Comentarii
 • Buna Ziua, simati cetitori!!! Apreciez atitudinea unei asemenea grupe de copilasi, dar daca se tat dau culti, umanoizi si vajnici constructori, utilizatori ai GOOAGLE(‘citare’ a unui clasic inaintas inca liber la cugetari de top din gradina USL);DE CE ‘OARE!’ nu iau atitudini vis-a-vis de otravirea panzei freatice de la Pungesti si celelalte sate indicate/vizate chiar de sub finul lor nas de intelectuali di ‘centru’

 • Cred ca a venit momentul sa ne punem serios pe treaba !
  Sa declare mincinosul asta de gradinita DE LA CINE a primit SMS-ul cu pricina. Sa fie verificata sursa si sa fie trasa la raspundere. Asta in situatia in care A EXISTAT ACEL SMS. Manevrele astea de gradinita au devenit obisnuinta si jenante, vadind o crasa nesimtitire si lipsa de raspundere (ca sa nu-i spun altfel). Te ascunzi 3 zile sub pat cand vine americanca (faci tara de ras), scoti un SMS in direct cand simti ca esti incoltit la o emisiune tv (mor cu zile oameni inghetati prin Apuseni), fugi de intalnirea cu cei 70 % din alegatorii Iasului de 24 ianuarie, bagi Comandament de iarna in direct la TVR taman in mijlocul unei comedii cu Louis de Funes (moment magistral de Epoca de aur), dupa ce-ti petreci dimineta batand mingea…

  • STS-ul ar trebui sa faca publica sursa acelui SMS de pe 20 ianuarie.
   Venind vorba de STS, tinta predilecta a lui Ponta dupa probele aduse in dosarul Referendumului lui Dragnea, stau si ma intreb daca nu cumva momentul tragic din Apuseni nu a fost cumva regizat din timp. Se astepta doar MOMENTUL ?!
   Noi ne asteptam la orice. Si rau facem ca asteptam. S-ar putea sa …asteptam degeaba.
   Cand Iovan abia fusese ingropat Sarbulitza, tziitoarea lui Ponta petrecea de foc la Cluj cu gasca PSD locala. Cica era o petrecere privata, programata cu ceva timp inainte ! 24 Ianuarie a fost programat de acu’ 155 ani, dar a fost ras spectacolul folcloric din motive de …piosenie !!! Unde esti tu Lapusnene cu Motzocul tau cu tot?!

 • Sugeti mielul toti, atat stiti sa com,entati de parca daca erati voi faceati mare kkt.
  Numai gura e de voi si atat. Probabil, daca nu sigur, daca erati voi nu faceati nici atat.
  Stati in casa la caldura si mancati kkt gratis .

Adauga un comentariu