National

Victor Ponta: Bacalaureatul va fi organizat la fel ca in 2011

Publicat: 13 mai 2012
1
Examenul de Bacalaureat din acest an va fi organizat exact pe baza sistemului de anul trecut, inclusiv cu faimoasele camere de luat vederi, a anuntat premierul Victor Ponta la emisiunea „Dupa 20 de ani” la PRO TV, aratand ca el uraste si detesta frauda si furtul, scrie agentia de stiri Mediafax.
„Ramane exact sistemul de anul trecut, inclusiv cu faimoasele camere de luat vederi. Eu urasc si detest frauda si furtul si tot ce se poate face ca sa nu existe frauda si furt, o sa facem”, a spus Ponta la Pro TV.
Anul trecut, la examenul de Bacalaureat s-au inregistrat rezultate catastrofale, in conditiile in care candidatii nu au putut copia, fiind monitorizati in sali cu camere video. Astfel, rezultatele obtinute de elevi la examenul de bacalaureat din acest an fost cele mai slabe din ultimele doua decenii: peste o suta de mii de absolventi picati in prima sesiune, alti aproape o mie eliminati pentru copiere si scoli fara niciun candidat admis.
Desi rezultatele ar fi trebuit sa traga un semnal de alarma, iar numarul celor eliminati pentru frauda si prezenta camerelor de supraveghere in clase erau argumente suficient de puternice pentru a nu mai copia la examen, nici in sesiunea a doua, numita „de toamna”, nu s-au inregistrat rezultate mai bune.
Adauga un comentariu