National

Victor Ponta l-a apostrofat pe Nicolae Banicioiu in sedinta de guvern

Publicat: 09 sept. 2015
1

Nicolae Banicioiu, Ministrul Sanatatii,  a anuntat, in sedinta de Guvern, ca institutia pe care o conduce a finalizat negocierile cu companiile farmaceutice pentru tratamentul hepatitei C si cirozei. Premierul Victor Ponta l-a apostrofat insa pe ministru ca nu explica „pe limba romana” ce solutii a gasit.

Vezi si Inspector antifrauda, retinut de procurori

Premierul Victor Ponta a reamintit, miercuri, in sedinta de Guvern ,ca salariile celor din sanatate vor creste de la 1 octombrie, precizand, totodata, ca Ministerul Sanatatii a adoptat si cateva masuri care pun la dispozitie mai multi bani pentru programe speciale. Premierul i-a cerut ministrului Sanatatii sa anunte adoptarea masurilor care aduc mai multi bani pentru programe speciale. Banicioiu a raspuns solicitarii lui Ponta si a inceput sa vorbeasca despre o hotarare de guvern aflata pe ordinea de zi, folosind si termeni tehnici ca de exemplu „d.c.i.”-uri, „derivati gincobiloba”, dar premierul l-a oprit brusc si l-a apostrofat. „Eu n-am inteles ce faceti bine pentru oameni. Daca vreti sa vorbiti in limba romana sa intelegem, daca nu… Deci ce faceti bine?”, a cerut clarificari Ponta. Ministrul Sanatatii a revenit cu explicatiile si a declarat ca, miercuri, s-a incheiat procesul de negociere cu companiile farmaceutice pentru hepatita C si ciroza.

Vezi si Banicioiu a semnat un protocol cu patriarhul Daniel

„Astazi s-a incheiat procesul de negociere cu companiile farmaceutice pentru hepatita C si ciroza”, a anuntat ministrul Sanatatii. „Asa, explicati, ca sa stie oamenii ca aveti o solutie pentru cei cu hepatita C, asta vream sa spuneti”, a replicat Ponta. Nicolae Banicioiu a continuat prezentarea si a afirmat ca are fonduri la minister si pentru alte „arii terapeutice”, respectiv cancer pulmonar si cancerul de piele. „Asa, ziceti pe limba romana sa inteleaga cei care au nevoie de ajutor ca aveti solutii”, a reiterat Ponta. „Suntem prea emotionati, atat de mult lucram”, s-a justificat Banicioiu. „Vom anunta acest lucru la minister, probabil joi, iar vestea si mai buna este ca economiile ne-au permis sa mergem si pe alte arii terapeutice, nu doar pe hepatica C. Vom merge si pe cancerul de plamani si piele”, a conchis Banicioiu. Totodata, premierul Victor Ponta i-a cerut ministrul Educatiei sa gaseasca bani pentru maririle salariilor profesorilor. „Vreau si cred ca si la Educatie vom gasi bani pentru salarii si cereti mai mult pe calitate in actul medical si de educatie. Avem bani mai multi si avem pretentii si mai mari si de la Sanatate si de la Educatie”, a spus premierul.

 

Adauga un comentariu