National

Victor Ponta participa la o reuniune a Forumului politic la nivel inalt al partidelor China–UE

Publicat: 19 mai 2016

Fostul premier al Romaniei, Victor Ponta, se afla in China, la o reuniune a Forumului politic la nivel inalt al partidelor China – UE, organizat de Sectia pentru Relatii Internationale a C.C. al Partidului Comunist Chinez, scrie site-ul comunitatii chineze din Romania.

La evenimentul care a inceput pe 17 mai la Beijing au fost prezenti la deschidere 30 de partide din 24 de tari europene.

Tema principala a editiei din acest an este „Reforma si dezvoltare comuna -viitorul colaborarii chino-europene„. Directorul Departamentului pentru Relatii Internationale al C.C. al P.C.Chinez, Song Tao, a aratat in discursul sau ca relatiile China Europa au intrat intr-o etapa-cheie a cresterii calitatii si eficientei. Cele doua parti depun eforturi comune pentru edificarea unei legaturi armonioase, de crestere, reforma si civilizatie. Conceptia chineza privind creatia, coordonarea, dezvoltarea ecologica, deschiderea si beneficiile comune si proiectul strategic „O centura, un drum” au multe similaritati cu conceptia de dezvoltare din tarile europene.

El a prezentat o initiativa in patru puncte privind intarirea relatiilor intre partidele chineze si europene, si anume: impulsionarea cooperarii pragmatice, intensificarea contactelor strategice, aprofundarea schimburilor de experienta in guvernarea tarii si a dialogului intre diferite civilizatii.

Forumul va dura doua zile. Participantii vor avea, in 19 mai, un dialog privind colaborarea in cadrul proiectului „O centura, un drum„, ce va avea loc in orasul Zhengzhou, resedinta provinciei Henan din centrul Chinei.loading...

Adauga un comentariu