National

Victor Ponta, primele declaratii dupa intalnirea conducerii PSD cu grupul de la Senat

Publicat: 30 aug. 2015
1

Premierul Victor Ponta a participat, duminica, la intalnirea conducerii PSD cu grupul senatorilor social-democrati, in cadrul careia s-a dezbatut inlocuirea lui Ilie Sarbu ca lider de grup.

Victor Ponta s-a intalnit duminica cu social democratii pentru a discuta cine va conduce in continuare grupul senatorial PSD.

„Eu am participat de cand sunt primministru la toate grupurile de la Senat, de la Camera, deoarece, conform Constitutiei, Guvernul este controlat de Parlament si toate proiectele noastre importante de la Guvern vin de obicei intai la Senat si apoi la Camera sau la Camera si apoi la Senat. Am venit de fiecare data pana acum si cat o sa fiu prim-ministru o sa vin si la Senat si la Camera Deputatilor”, a declarat premierul la plecare.

Citeste si Blaga: Trebuie sa ne prinda alegerile din 2016 la guvernare. PSD nu stie sa conduca

Legat de decizia lui Ilie Sarbu de a renunta la functia de lider al senatorilor PSD, premierul Ponta a precizat ca acesta isi exprimase dorinta de a nu mai candida pentru aceasta functie inca de la finalul anului trecut.

„Ilie Sarbu, din decembrie n-a mai vrut sa fie lider de grup. L-am rugat frumos sa mai stea o sesiune. Acum i-am multumit. A fost un lider de grup foarte bun. Pot fi si alti lideri de grup foarte buni si voi lucra foarte bine ca prim-ministru cu grupul de la Senat cum am lucrat ca si pana acum. Le-am multumit pentru ca, la Senat, intotdeauna balanta e un pic mai stransa. A fost, in mandatul trecut, cand noi incercam sa avem majoritate la Senat si era tot timpul la un vot, la doua, si totusi au castigat absolut toate voturile importante si, din punctul meu de vedere, vor pastra aceasta majoritate functionala si foarte buna, fara niciun fel de probleme, si in urmatoarea sesiune. Le-am multumit pentru ca Senatul, ca si Camera Deputatilor, atat in sedintele separate, cat si in sedintele comune, trei ani si jumatate au sprijinit fara niciun fel de sincopa proiectele Guvernului, inclusiv la motiuni de cenzura. Normal ca le multumesc si normal ca le sunt recunoscator”, a subliniat Ponta la Palatul Parlamentului.

Citeste si Dragnea: Nu ca Victor nu este baiat frumos, dar PSD ar putea da o femeie premier

Adauga un comentariu