National

Victor Ponta: Spre deosebire de doamna Nuland, eu nu dau sfaturi in public

Publicat: 10 oct. 2014
1

Premierul Victor Ponta, aflat in Moldova, a declarat, la Moldova 1 TV, ca, spre deosebire de subsecretarul de stat american Victoria Nuland, el nu da „sfaturi in public”, ci incearca sa il ajute pe prim-ministrul Moldovei explicandu-i greselile comise de-a lungul timpului de Romania, pentru a fi evitate, relateaza Mediafax.

La remarca moderatorului ca subsecretarul de stat american Victoria Nuland a criticat recent, neobisnuit de dur, ce se intampla in Europa Centrala, spunand ca, astazi, amenintarile interne la adresa democratiei si libertatii in aceasta zona sunt la fel de grave precum cele externe, din partea Rusiei, si intrebat daca este de acord cu aceasta idee, Ponta a raspuns:

„Eu m-am intalnit cu doamna Nuland la New York, la Adunarea Generala a ONU, si cu acea ocazie presedintele SUA, Barack Obama, a nominalizat in mod clar ceea ce din punctul de vedere al administratiei americane este de criticat la Guvernul Ungariei, la libertatea presei in special, si la diverse alte actiuni legate inclusiv de relatia politica cu Rusia. Pe doamna Nuland am auzit-o spunand – si am discutat acest lucru cand eram impreuna cu Leanca (premierul Republicii Moldova – n.r.) la Kiev – legat de situatia din Ucraina.

Citeste si Victoria Nuland: „Protejati parlamentarii corupti, ignorati Parlamentul cand va convine”

Ceea ce cred este ca in toate societatile ex-comuniste combaterea coruptiei este un efort extrem de important, Romania si-a format in timp niste institutii puternice, si apreciate, si independente, si cred ca si Moldova are foarte mare nevoie de o justitie cu adevarat independenta – in Romania este – si cu adevarat eficienta in lupta impotriva coruptiei„.

Ponta a adaugat imediat: „Spre deosebire de doamna Nuland, eu nu dau sfaturi in public, eu incerc sa il ajut pe prim-ministrul Leanca spunandu-i „uite ce a facut Romania, invata din experienta Romaniei ce e bun si nu fa greselile Romaniei”. Pe un prieten adevarat nu il certi la televizor, unui prieten adevarat ii spui „uite, asta am facut eu bine, asta am facut eu prost, fii mai destept decat mine si fa doar lucrurile bune”.

Citeste si Ce declaratii a facut Traian Basescu despre remarca Victoriei Nuland la adresa coruptiei

La remarca moderatorului ca presedintele Traian Basescu afirma ca Victoria Nuland s-a referit si la el, Ponta a reluat ideea ca nu trebuie invatate lucrurile rele din Romania.

„Invatati lucrurile bune si o sa va fie mult mai bine”, a conchis Ponta.

Saptamana trecuta, subsecretarul de Stat american pentru Afaceri Euroasiatice, Victoria Nuland, a criticat iderii central-europeni care profita de apartenenta la UE si NATO dar ignora valorile democratice, precum si protejarea oficialilor corupti de urmarirea judiciara, fara a nominaliza explicit vreo tara.

Comentarii
Adauga un comentariu