National

Victor Socaciu, revenire spectaculoasă după infecția cu noul coronavirus: „Vă salut din plină convalescență” – VIDEO

Publicat: 04 mai 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Victor Socaciu revenire spectaculoasă după infecția cu noul coronavirus Vă salut din plină convalescență - VIDEO
Victor Socaciu a fost internat mai bine de șase săptămâni în spital, iar soția sa, Brândusa Simion a fost alături de el până în ultima clipă

Victor Socaciu și-a revenit spectaculos, după ce a ajuns în stare gravă la spital, fiind infectat cu noul coronavirus. Pentru a arăta fanilor că se simte mai bine, el a ales să cânte la chitară, „de undeva, de lângă Marea Neagră”.

„Dragi prieteni, vă salut. Vă salut din plină convalescență, cu o voce de convalescență, dar m-am gândit că un cântec viu, proaspăt, ar putea să fie interesant pentru noi toți, mai ales că am trecut împreună printr-o Săptămână a Patimilor și, iată, ne aflăm într-o săptămână a luminii. Pentru voi toți, un cântecel.”, a spus Victor Socaciu, într-un videoclip postat pe contul său de Facebook.

Victor Socaciu a fost infectat cu noul coronavirus

Victor Socaciu a avut COVID-19. În data de 11 aprilie 2021, interpretul de muzică folk, Victor Socaciu, a fost internat de urgență, din cauza infecției cu noul coronavirus. Starea acestuia a fost una gravă, fiindu-i afectați ambii plămâni.

Victor Socaciu are mai multe probleme de sănătate. Artistul are diabet și a suferit în urmă cu mai bine de zece ani o intervenție de transplant de rinichi.

Înainte de a fi internat, artistul ar fi organizat un festival de muzică folk, iar în sala respectivă s-au aflat 20 de persoane. În ciuda respectării tuturor măsurilor de limitare a răspândirii noului coronavirus, Victor Socaciu a fost testat pozitiv.

Cine este Victor Socaciu

Victor Socaciu, în vârstă de 68 de ani, este un autor român de muzică folk, realizator de emisiuni de televiziune, fost parlamentar și fost diplomat.

El debutează pe scenă în anul 1970 cu trupa rock Zodiac. Trei ani mai târziu, activează în cadrul Cenaclului Dacia Felix din Centrul Universitar Brașov iar primele sale cântece folk  sunt „Trenul”, „Ținta”, „Între bine și rău”, „Sub scutul amurgulu”, cântând în mediul studențesc. Ulterior, cariera sa înflorește, debutând în Cenaclul Flacăra, pe scena Teatrului Național cu piesa „Ținta ”. În anii 1975 și 1976 debutează în radio cu piesa „Nălucile amintirilor”, respectiv în televiziune cu piesa „Oltule”.

Între anii 1983 și 1985, Victor Socaciu devine membru al Cenaclului „Serbările Scânteii Tineretului” și semnează muzica spectacolelor „Tinerețe fără bătrânețe” de Eduard Covali – Teatrul Dramatic Brașov și „Caii liberi” – Teatrul Dramatic Târgu Mureș. Câțiva ani mai târziu, artistul semnează coloana sonoră a spectacolului de muzică și poezie „Muntele dragostei” (alături de Leopoldina Bălănuță ) la Teatrul „Ion Creangă” din București.

Victor Socaciu devine producător al Festivalului Național – Concurs de muzică folk „Om Bun” și al Festivalului Național – Concurs „Cântecul de dragoste” în parteneriat cu Ministerul Culturii și Cultelor, Televiziunea Română și Radio România Actualități.

Între anii 1997 și 1999, Socaciu devine realizator al emisiunii săptămânale „Vănare de vânt” pentru TVR și al emisiunii „Insula Copiilor” la Național TV. De asemenea, el semnează genericele mai multor emisiuni radio și televiziune printre care: „Omul chitară ”, „Oameni de zăpadă ”, „Ceaiul de la ora 5 ”, „Insomniile Corinei ”, „Cazuri și necazuri în dragoste ”, „Vânare de vânt ”, „Arca Marinei ”, „Personalul de Costinești ”, „Bun de tipar ”, „Tunelul timpului ”, „Mulțumesc ”, Ora fără catalog ”, „Ne vedem la TVR”, „E ora ta”.

Adauga un comentariu