Secretele istoriei

Victoria e aproape in batalia pentru Mosul: Statul Islamic pierde un aeroport strategic

Publicat: 17 nov. 2016

Vin vesti bune de pe frontul impotriva Statului Islamic din Irak. O militie siita pro-guvernamentala (Fortele de Mobilizare Populara) a anuntat preluarea controlului unui aeroport strategic de la gruparea jihadista.

„Cu voia lui Dumnezeu, fortele noastre au reusit sa elibereze pe deplin aeroportul Tel Afar in urma unor lupte aprige cu Statul Islamic„, arata militia respectiva intr-o declaratie citata de DPA.

„Fortele noastre efectueaza acum operatiuni de curatare in interiorul aeroportului pentru a-i urmari pe membrii Daesh (acronimul arab pentru Statul Islamic), care inca se ascund aici”, adauga sursa citata.

Aceasta releva ca eliberarea aeroportului va fi un punct de plecare pentru militie, care cauta sa intrerupa astfel ultima linie de aprovizionare pentru ISIL intre Mosul si Tel Afar.

„De asemenea, se va securiza granita irakiano-siriana cu o acoperire aeriana odata ce aeroportul este reabilitat”, mai spune declaratia.

Orasul Tel Afar este situat pe ruta strategica dintre Mosul si Raqqa (Siria), capitala de facto a jihadistilor care au proclamat aici un califat.loading...

Adauga un comentariu