Secretele istoriei

Victoria finala impotriva ISIS, la un pas

Publicat: 30 iun. 2017
3
Irakul va anunta „in urmatoarele zile” recucerirea totala a orasului Mosul din mainile gruparii jihadiste Statul Islamic (SI), a declarat vineri un general irakian, informeaza AFP, potrivit agerpres.
„In urmatoarele zile vom anunta victoria finala impotriva Daesh, a declarat generalul Abdel Ghani al-Assadi pentru AFP, la Mosul, folosind acronimul in araba al SI. Generalul a estimat ca intre 200 si 300 de combatanti ai SI, in majoritate straini, se mai aflau cu o zi inainte in orasul Mosul, ultimul fief urban al gruparii jihadiste in Irak.

Vezi si Lovitura de GRATIE! Fortele irakiene au preluat controlul unei moschei din Mosul
Premierul irakian Haider al-Abadi a apreciat joi ca asa-zisul „califat” proclamat de SI in urma cu trei ani pe teritoriile ocupate in Siria si Irak se apropie de sfarsit.

La randul sau, un purtator de cuvant al coalitiei internationale antijihadiste condusa de Washington in sustinerea fortelor irakiene a declarat ca recucerirea totala a orasului Mosul este „o chestiune de cateva zile”. La mai mult de opt luni de la lansarea unei ofensive pentru recucerirea Mosul, fortele irakiene au reusit sa preia controlul asupra celei mai mari parti a orasului, cazut in iunie 2014 in mainile SI.
Adauga un comentariu