Sport

Victorie cu punct bonus pentru „stejari”

Publicat: 09 mart. 2014
1

Nationala de rugby a României a învins formatia Belgiei cu scorul de 29-10 (14-0), sâmbata, pe stadionul „Mihai Naca” din Constanta, o victorie cu punct bonus în Cupa Europeana a Natiunilor. Vasile Lucaci (min. 3), Valentin Calafeteanu (58) si Stelian Burcea (80) au reusit încercari, la care s-a adaugat un eseu de penalizare (24), Florin Vlaicu marcând o lovitura de pedeapsa (54) si trei transformari (4, 25, 59), în timp ce belgienii au beneficiat de un eseu de penalizare (72), o lovitura de pedeapsa a lui Alain Miriallakis (57) si o transformare Jens Torfs (73).

Stejarii” s-au desprins rapid pe tabela de marcaj, dar dupa doua eseuri în primele 25 de minute, jocul nostru a început sa sufere, echipa României nereusind sa profite de momentele în care a evoluat cu doi oameni mai mult, 15 la 13. Belgienii au oferit o replica mai buna în partea a doua, reusind sa obtina un eseu de penalizare pe final, dupa ce tricolorii reusisera sa-si împiedice adversarii sa intre în terenul de tinta la mai multe actiuni. Ultimul minut a adus si eseul al patrulea al echipei României, semnat de Burcea, care a însemnat un punct bonus pentru România.

În actuala editie a CEN, România a învins Portugalia cu 24-0, Rusia cu 34-3 si Spania cu 32-6, în timp ce Belgia a pierdut cu 0-35 cu Georgia, 6-11 cu Spania si 6-19 cu Portugalia.

Tot sâmbata, Rusia a învins Portugalia cu 34-18. Pe 15 martie, la Tbilisi, Georgia si România se vor înfrunta în ultimul meci, în care se va decide câstigatoarea Cupei Europene a Natiunilor.

Adauga un comentariu