Sport

Victorie de senzatie in sportul in care romanii sunt mai buni decat englezii

Publicat: 16 feb. 2014
1

Romania a spulberat „nationala” Marii Britanii în prima mansa a play-off-ului Campionatului European din acest an Calificarea nu mai e pusa la îndoiala. „Nationala” de polo a României a învins sambata, la Bucuresti, cu 18-7 reprezentativa Marii Britanii, în mansa tur a barajului pentru calificarea la turneul final al Campionatului European din 2014. Dupa ce si-au facut încalzirea cu Rusia, în Liga Mondiala, castigand cu trei zile în urma cu 13-7, „tricolorii” au nimicit echipa pregatita de Andrei Iosep, fostul lor coechipier. Doar în primul „sfert” englezii au înotat cat de cat alaturi de ai nostri. A fost 3-2 dupa primele 8 minute si 7-4 la pauza.

În partea a doua însa, amatorilor din Marea Britanie li s-a terminat „benzina”, iar Cosmin Radu si compania au facut legea în bazin. Au marcat la foc automat, în partea a doua punctand de 11 ori si primind, în schimb, doar trei goluri. S-a terminat 18-7, un scor care scuteste de orice emotie „nationala” României la returul de la Sunderland, din 1 martie.

Au marcat pentru România: Diaconu 6 goluri, Teohari 3, Cosmin Radu 2, Negrean 2, Matei 2, Cretu 1, Busila 1 si Georgescu 1.
Turneul final al Euro 2014 va avea loc la Budapesta, între 14 si 27 iulie. România nu a lipsit de la ultimele 7 turnee finale continentale, din 1999 bifand fiecare competitie. „Tricolorii” au fost aproape de podium, în 2006, cand au terminat pe 4, în rest avand clasari între locurile 7 si 11. În clasamentul al-time al Campionatelor Europene, România a participat la 20 din cele 30 de editii care au avut loc, în conditiile în care a lipsit de la primele 7, din 1926 si pana în 1950!

Adauga un comentariu