Sport

Victorie in zapada!

Publicat: 05 feb. 2012
1

Oficialii Federatiei Române de Rugby au vrut cu orice chip ca meciul cu Portugalia, din etapa a 6-a a Cupei Europene a Natiunilor, sa se joace sambata la Bucuresti, în ciuda vremii total nepotrivite pentru rugby. De la ora 6 dimineata, aproape 200 de oameni s-au chinuit sa deszapezeasca terenul. Toti au rasuflat usurati cand, cu o ora înainte de startul partidei, comisarul de meci a dat unda verde pentru desfasurarea întalnirii.

Spectatorii care s-au încumetat sa asiste live la partida s-au îmbracat de parca ar fi încercat sa escaladeze Everestul. Au primit la intrare cate un pahar cu ceai cald, dar fiecare a venit cu provizii, termosuri cu ceai si vin fiert pentru a trece mai bine peste cele minus 4-5 grade de la ora jocului.

Pe teren, jucatorii au avut si mai mult de suferit. Terenul a înghetat la un moment dat, iar fiecare cadere sau plonjon parca era facut pe ciment. Cu genunchii si coatele înrosite, rugbystii au încercat sa dea totul pentru a se încalzi. Nu era vreme de stat cu mainile în solduri.

România a marcat repede primul eseu, prin Madalin Lemnaru, cel care a punctat si împotriva Argentinei la Cupa Mondiala. Replica lusitanilor a revenit repede, Portugalia trecand la conducere, 7-5, dupa ce eseul marcat de Aguilar a fost si transformat de Pedro Leal. A urmat o perioada grea pentru „stejari”, care cu greu au mai patruns în jumatatea adversa. Abia dupa pauza românii au început sa preseze, dar portughezii s-au aparat eroic. Defensiva oaspetilor a cazut, însa, în minutul 65, cand debutantul Andrei Ursache a patruns excelent si a marcat un nou eseu. Vlaicu a si transformat de aceasta data, ducînd scorul la 12-7 pentru România. Emotiile s-au risipit abia în ultimul minut, cand transformerul României a mai adus trei puncte pe tabela dintr-o lovitura de pedeapsa si a închis scorul la 15-7.

Portughezii nu-si mai simteau mainile la finalul partidei cu România. „Nu am jucat niciodata pe o asa vreme. Cand am intrat pe teren, mi-au dat lacrimile fara sa vreau. Ochii lacrimau, însa, de la frig”, s-a plans fundasul Aguilar. „Nu suntem obisnuiti sa jucam pe un astfel de teren. Cand plonjam dupa balon, parca saream pe nisip”, a adaugat Uva Vasco. „A fost foarte greu, un meci fizic, pe o vreme friguroasa. Portughezii au venit sa castige, au jucat foarte bine, dar am dat dovada de maturitate”, a spus si Cristian Petre, completat de Sorin Vlaicu: „Vremea a fost principalul adversar. La început, pana sa ne încalzim, am tremurat un pic. Bine ca, pana la urma, am reusit sa castigam”.

Clasament: 1. Georgia 22p., 2. România 18p., 3. Portugalia 15p., 4. Rusia 11p., 5. Spania 10p., 6. Ucraina 0p.
Partidele Spania – Rusia si Ucraina – Georgia au fost amanate.

Adauga un comentariu