Sport

Victorie istorica pentru CSMS in Liga I

Publicat: 24 feb. 2015
1
Chiar daca in acest sezon, echipa de fotbal in sala CSMS Iasi avea inaintea etapei a 18-a patru victoria la activ, toate au fost obtinute in jocurile din deplasare si niciuna pe teren propriu. Aseara, in fata a circa 500 de spectatori, Sala Polivalenta a gazduit partida CSMS Iasi – Progresul Focasni, incheiata cu victoria categorica, scor 20-3 (9-1). Meciul a contat pentru etapa 18 din Liga I de futsal, iar acum s-a spart gheata si pentru elevii lui Nelu Stancea si Florin Nichifor! A fost un adevarat „cutremur” suportat de vranceni la Iasi si putem spune ca CSMS a reusit scorul campionatului in acest sezon, chiar daca, multiplii campioni de la City’us Tg. Mures reusisera si ei un scor de 18-0, tot in fata „progresistilor” focsaneni, intr-o runda anterioara. Golurile partidei au fost reusite de Catarama (8 goluri), Pisica (4), Despan (4), Gutu (2), Valentin Pricop (1) si spaniolul Toni (1), respective Ilas (3 – cu 2 goluri din lovituri de pedeapsa de la 10 metri). De remarcat ca iesenii au avut si trei bare la poarta oaspetilor, la suturile ibericilor Toni (’18) si Abel (’28) si Vali Pricop (’32).
De remarcat debutul promitator pe teren propriu, la CSMS Iasi, a „stranierilor” Burduja (20 ani, unul dintre portarii nationalei de futsal a Republica Moldova, care a si parat o lovitura de pedeapsa de la 10 metri in min. 15, la sutul lui Sergiu Sava), Toni (19 ani) si Abel (20 ani), ultimii doi din zona Barcelona, din Spania, la inceput de cariera in jocul de fotbal in sala. La finalul disputei din Sala Polivalenta, antrenorul Nelu Stancea (CSMS Iasi) a declarat: „Am facut un joc bun, ii felicit pe toti jucatorii pentru aceasta victorie. Etapa viitoare avem insa un joc dificil la Sfantu Gheorghe, unde vom merge pentru a juca bine si a nu pierde !  Despre echipa din Focsani pot spune ca este una tanara, este o echipa cum am fost si noi la inceput, dar este o echipa de viitor. Antrenorii Gurguiatu si Ilas trebuie sa aiba incredere in acesti tineri jucatori si cu 2-3 jucatori noi adusi in sezonul viitor, echipa din Focsani poate sa faca o figura frumoasa in campionat”. Etapa viitoare, sambata, 28 februarie, CSMS joaca in deplasare la Spicom Sfantu Gheorghe. Formatia ieseana ocupa in prezent locul 7 in clasamentul Ligii I.
CSMS Iasi: Marius Chiriac – Radu Pisica, Narcis Catarama (capitan), Valentin Pricop, Jodas Vives Antoni „Toni”, apoi Serghei Burduja, Ioan Grigoras – Radu Gutu, Victor Mandea, Andrei Despan, Garriga Mora Abel „Abel”, Gabriel Pascu. Antrenori: Nelu Stancea (A 1) si Florin Nichifor (A 2). Preparator fizic: Florin Trofin. Maseur: Eduard Apintiliesei. Delegat: Stefan Tudorache. Team-manager: Ionel Popa. Ofiter de presa si crainicul partidei: Dan Teodorescu. 
FC Progresul Focsani: Marius Craciun – Cristian Munteanu, Sergiu Sava, Bogdan Stratulat, Marian Oancea (capitan), apoi Elvis Ilas, Marian Ungureanu, Laurentiu Balosu, George Petculescu. Director tehnic: Petrache Gurguiatu. Antrenor: Elvis Ilas. 
A arbitrat brigada Ionut Nacu (Roman) – Emil Ganea (Onesti). Rezerva: Petre Meterciuc (Targu Neamt). Observator: Marius Nastasa (Piatra Neamt). Cronometror: Bogdan Anton (Iasi).
Adauga un comentariu