National

Videanu: Profitul Complexului Energetic Oltenia ar fi fost si mai mare daca Victor Ponta nu-l capusa

Publicat: 30 ian. 2013
1

Fostul ministru al Economiei Adriean Videanu sustine ca, doar datorita guvernelor PDL, Complexul Energetic Oltenia se afla pe profit, ca Victor Ponta nu are nici cel mai mic merit in performanta inregistrata de complex, iar profitul ar fi fost mai mare daca Ponta nu l-ar fi „capusat”.

„Precizez ferm: Victor Ponta nu are nici cel mai mic merit in performanta inregistrata de Complexul Energetic Oltenia. Mai mult, profiturile obtinute de Complexul Energetic Oltenia ar fi fost si mai mari daca Victor Ponta nu ar fi capusat Complexul. Singurul lucru in care sunt de acord cu Victor Ponta in ceea ce priveste situatia Complexului Oltenia este ca DNA sa duca pana la capat anchetele privind activitatea asupra institutiei. In acest fel se va vedea cum Victor Ponta a capusat Complexele Turceni si Rovinari”, declara Adriean Videanu, intr-un comunicat remis miercuri agentiei Mediafax.

El a aratat ca „Victor Ponta se comporta ca musca la arat” si ca, doar datorita guvernelor PDL, Complexul Energetic Oltenia se afla astazi pe profit.

„Faptul ca astazi Complexul Energetic Oltenia se afla pe profit se datoreaza doar guvernelor PDL, mai concret eforturilor pe care le-am facut in acest sens atat eu, ca ministru al Economiei, cat si colegii mei care m-au precedat, Ion Ariton si Lucian Bode”, a adaugat Videanu.

El a mai precizat ca rezultatele financiare cumulate ale companiilor care alcatuiesc Complexul Energetic Oltenia pentru anii 2009-2010 sunt pozitive in contextul realizarii unor investitii de mediu si retehnologizare de peste 250 milioane de euro.

„Precizez ca in contextul in care in anul 2012 Complexul Energetic Oltenia a blocat implemetarea majoritatii investitiilor de mediu si retehnologizare doar pentru un rezultat financiar pozitiv, se pune sub risc capacitatea Romaniei de producere a energiei de siguranta chiar in contextul finalizarii in urmatorii 4 ani a noului grup energetic de 600 de MW de la Rovinari, initiat, procedurat si trecut la implementare in timpul ministeriatului meu. Cu alte cuvinte, societatile din Complexul Energetic Oltenia au fost si au ramas pe profit”, adauga Adriean Videanu, presedinte interimar al PDL Bucuresti.

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca nu se pune problema privatizarii majoritare a Complexului Energetic Oltenia, pentru ca este pe profit, are management privat si a semnat o investitie de un miliard de dolari la Rovinari, el aratand ca doar 15% dintre actiuni vor fi listate pe bursa.

Adauga un comentariu