Diete si regimuri

VIDEO – Ce mananca in fiecare zi calugarii budisti care ajung sa traiasca foarte mult

Publicat: 02 ian. 2015
Secretul lor nu consta in curele de slabire ci, dupa cum spun specialistii, ceva foarte simplu si la indemana oricui, dar greu de urmat pentru ca trebuie vointa.
Calugarii budisti nu consuma radacina plantelor, prin urmare din meniu le lipsesc radacinoase precum cartofii, morcovul sau ceapa. In schimb, budistii au „liber” la plantele de la care se consuma partea superioara, la cereale, precum si la fructe. In anumite ramuri ale budismului sunt interzise si legumele sau condimentele cu aroma puternica (cum ar fi usturoiul sau coriandrul) deoarece se considera ca excita in exces simturile.

INCREDIBIL! Ce crede Dalai Lama despre mancare 

Intr-un templu budist este respectat cu strictete stilul alimentar vegetarian. Alimentatia si stilul de viata al calugarilor au un rol foarte important in minimizarea efectelor daunatoare ale chimicalelor. De asemenea, budismul pune mare accent pe echilibru, cumpatarea aplicandu-se mai ales la masa. Astfel, daca ar fi sa urmati sfaturile calugarilor, va trebui sa va opriti din mancat nu atunci cand sunteti satuli, ci atunci cand muschii abdomenului incep sa se intinda, potrivit evz.ro. Specialistii spun ca nu vom putea avea o digestie sanatoasa daca nu avem si energia necesara pentru acest proces, energie care va lipsi daca stomacul este plin si suprasolicitat. Calugarii respecta si o anumita proportie atunci cand vine vorba despre ceea ce consuma. Astfel, se spune ca la o masa trebuie sa existe doua sferturi alimente solide, un sfert lichid si… un spatiu gol.
Un alt secret al lor este… apa. Consuma apa dimineata, imediat dupa ce se trezesc, si este vorba despre apa fiarta. Aceasta este recomandata si la 20 de minute dupa orice masa, scopul fiind detoxificarea organismului si echilibrarea fluidelor din corp. Dieta Zen reprezinta un regim inspirat din stilul de viata al calugarilor budisti. Cerealele trebuie sa constituie baza fiecarei mese, asa ca cel putin 60% din meniuri au la baza orez (de preferinta integral) sau ovaz, secara si mei.

Personalitati care nu ar renunta la orele de somn pentru nimic in lume 

Este interzis consumul de grau si de faina din acesta. Cerealele pot fi combinate cu legume proaspete, exceptand vinetele si rosiile. Ocazional se pot manca peste, lactate si fructe. Nu se accepta alimentele care au fost procesate, cele care au fost indulcite sau colorate artificial, drojdia, praful de copt, condimentele, sosurile, sarea si nici cele importate din alte zone climatice. Mancarea nu se prepara niciodata la microunde sau pe aparate electrice si sunt acceptate doar ceaiurile din plante si apa plata. Prin urmare, dupa cum subliniaza tot specialistii, “nu imposibil,dar  greu de urmat, deoarece unii nu pot manca intr-un asemenea mod, sau pur si simplu nu pot manca asemenea lucruri”.


loading...

Adauga un comentariu