Sfatul medicului

VIDEO-Cum se executa tehnica de periaj Bass modificata

Publicat: 20 nov. 2015
7

Suntem cu convinsi ca stim sa ne spalam corect dintii, dar oare chiar este asa? Este important sa va periati dintii regulat si corect pentru a combate si indeparta placa – o pelicula incolora, aderenta de bacterii care se dezvolta pe sau printre dinti si pe linia gingivala.

Fara indepartarea acesteia, placa se acumuleaza si poate cauza carii, hemoragii gingivale, distrugerea tesutului osos care sustine dantura, si chiar pierderea dintilor. Spalati-va pe dinti de doua ori pe zi cate 2 minute, alocand cel putin cate 30 secunde pentru fiecare cadran, iar cea mai buna tehnica de periaj, recomandata de dentist, este tehnica Bass modificata.

Evitati urmatoarele greseli atunci cand periati dintii! 

Este eficienta pentru indepartarea placii bacteriene, atat la marginea gingivala libera cat si din santul gingival. E recomandata tuturor pacientilor, dar mai ales celor care au zone proximale deschise si retractie gingivala cu expunerea radacinii. Se utilizeaza perii moi, cu cap rotunjit si se introduce periuta in vestibule, paralel cu axul dintilor,apoi se roteste la 45 grade, astfel incat perii sa fie pozitionati atat pe dinte, cat si pe gingie.

Se executa miscari de vibratie fata-spate, cu presiune pe dinte, de 10-20 ori pe acelasi loc. Se periaza 2-3 dinti o data. Perierea se executa vestibular si apoi oral, atat la arcada superioara, cat si la cea inferioara. Pentru zona frontala, palatinala si linguala peria se tine in axul dintilor, in lungime si se executa miscari de rulare la fiecare dinte.

6 obiceiuri care dauneaza dintilor

Avantaje:
– usor de instruit
– indeparteaza placa bacteriana interdentara,
– se adreseaza pacientilor sanatosi, dar si celor cu parodontopatii.
Pentru detalii privind aceasta tehnica de periaj, urmareste video-ul de mai jos.

Adauga un comentariu