Sport

VIDEO! GROAZA pentru Lucescu si Rat in Turcia!

Publicat: 22 iul. 2011
1

Meciul amical dintre campioana Turciei, Fenerbahce, si echipa antrenata de Mircea Lucescu, Sahtior Donetk, a fost intrerupt, joi, dupa ce suporterii locali au invadat terenul pentru a protesta fata de acuzatiile de trucare a unor partide, principala tinta a fanilor fiind presa. Conform agentiei Anatolia, meciul, care se desfasura pe stadionul Sukru Saracoglu din Istanbul, a fost intrerupt prima oara dupa atacuri la „masa presei”, iar apoi oprit in minutul 67, la scorul de 0-0, dupa ce zeci de fani au intrat in teren.
Primii doi suporteri au intrat pe teren cu tricouri pe care era chipul presedintelui Fenerbahce Aziz Yildirim, inculpat si intemnitat la inceputul lunii, in cadrul anchetei privind meciurile trucate. Inca de la inceputul meciului, suporterii i-a hartuit pe fotografi si pe jurnalisti, injurandu-i si aruncand in directia lor sticle, brichete si monezi, multi dintre reprezentantii presei parasind arena.
Jurnalistii ucraineni au fost nevoiti sa paraseasca terenul, iar responsabilii clubului si antrenorul Aykut Yildirim au incercat sa linisteasca multimea. Un poster urias reprezentandu-l pe Aziz Yildirim a fost desfasurat la „masa presei”.
Suporterii au fost furiosi in mod special pe jurnalistii cotidianului Haberturk, care au publicat fotografii cu Yildirim in detentie.
Peste 30 de persoane au fost arestate dupa declansarea la 3 iulie a unei anchete privind trucarea a 19 meciuri din prima si a doua liga a campionatului Turciei, in sezonul 2011-2012.
Conform presei turce, clubul Fenerbahce si presedintele sau sunt in centrul afacerii de trucare a meciurilor din sezonul 2011-2012, in care gruparea din Istanbul a castigat titlul de campioana la golaveraj in fata formatiei Tranzonspor.

Click aici pentru video pe sport.bzi.ro!

Adauga un comentariu