Stiri medicale

VIDEO- Instrumentul de smuls capuse care nu trebuie sa-ti lipseasca la nicio iesire in natura. Iata cum te ajuta

Publicat: 17 aug. 2016

Teama de capuse a crescut odata cu popularizarea bolii Lyme (borrelioza Lyme), o boala infectioasa cauzata de bacteria Borrelia burgdorferi. Afecțiunea poate da o multitudine de manifestari cutanate, musculoscheletale, neurologice si chiar cardiace
Daca vrei sa reduci cat mai mult riscul acestei boli, exista un instrument care nu trebuie sa-ti lipseasca din nicio drumetie. Cu ajutorul acestei unelte vei reusi sa scoti capusa din piele fara teama ca te vei imbolnavi. Se numeste O’Tom/ Tick Twister si este inventia dr. Denis Heitz. Unealta este folosita in peste 30 de tari, atat pentru oameni, cat si pentru animale.

Descopera ce zone de pe corp prefera capusele si ce tip de capusa transmite borelioza

Avantajele dispozitivului

– nu lasa „capul” capusei sub piele
– nu comprima capusa
– e adaptat pentru capuse de orice dimensiune
– permite scoaterea capuselor de pe animale sau oameni
– nu necesita utilizarea eterului sau alcoolului
– scoate capusa in mod rapid si fara durere
– e incasabil, rezistent si reutilizabil la nesfarsit.

Muscatura de capusa nu doare si de multe ori nu se simte

Speciile de capuse care transmit boala Lyme

Bacteria Borrelia burgdorferi patrunde in organism prin muscatura de capusa, mai exact cele din genul Ixodes. in Europa, specia implicata este Ixodes ricinus (numele esta dat de aspectul caracteristic de „boaba de ricin”), in timp ce pe continentul american sunt implicate Ixodes scapularis si Ixodes pacificus, iar in Asia Ixodes persculatus.

Nu toate capusele sunt purtatoare de Borrelia, astfel ca nu toate persoanele muscate de o capusa vor dezvolta borrelioza. Totusi, pentru ca nimeni nu stie daca in urma unui contact cu o capusa va dezvolta temuta Lyme e mai bine sa stim sa ne ferim de ele si cum sa procedm in cazul in care descoperim o astfel de insecta.

Adauga un comentariu