Sport

VIDEO! Portarul Tim Krul a intrat in istorie desi a stat mai putin de un minut pe teren

Publicat: 07 iul. 2014

Doar 46 de secunde pe teren, în ultimul minut al prelungirilor „sfertului” cu Costa Rica, si apoi eroul Olandei, cu doua parade la loviturile de departajare! Selectionerul Louis van Gaal a riscat enorm cu Tim Krul, primul portar din istoria Mondialelor introdus doar pentru loteria penalty-urilor, dar a castigat.

„Tim era cel mai potrivit. Are detenta si e impozant. Poate ajunge în toate colturile portii si l-am pregatit special pentru aceste lovituri. Iar decizia am luat-o cand am vazut ca ne apropiem de minutul 90 si nu reusim sa marcam. Am presimtit ca se va ajunge la penalty-uri”, a dezvaluit selectionerul Louis van Gaal.

O data intrat, Krul a facut chiar exces de zel, sicanandu-si adversarii: „De pilda, cand trebuia sa execute Bryan Ruiz, m-am apropiat de el si i-am zis ca stiu exact unde va trage”. Si i-a parat sutul! A doua interventie, decisiva, a avut-o apoi la Umana. Dar si în cele trei situatii în care a fost învins, portarul lui Newcastle a ghicit coltul. Secretul? „Pur si simplu astept ultimul moment pentru a alege în ce directie sa plonjez”.

7 zile a exersat Krul numai penalty-uri, cu antrenorul portarilor olandezi, Frans Hoek
1,93 metri înaltime are portarul Krul, eroul olandezilor la loviturile de departajare

Click aici pentru a vedea pe sport.bzi.roloading...

Adauga un comentariu