Actualitate

VIDEO-REPORTAJ la Colegiul Emil Racovita din Iasi! Traditie si Excelenta in educatie de peste jumatate de secol

Publicat: 13 nov. 2018

Avand in vedere faptul ca in aceste zile Colegiul National Emil Racovita Iasi sarbatoreste 54 de ani de Excelenta si Traditie in educatia romaneasca, reporterii cotidianului BUNA ZIUA IASI au realizat un amplu si reprezentantiv video-reportaj, atat cu profesorii care se ocupa de destinul prestigioasei institutii de invatamant, dar si cu unul dintre liceenii de exceptie.

In fiecare an, toamna, Colegiul National „Emil Racovita” din Iasi isi sarbatoreste varsta, oamenii, implinirile, adica tot ceea ce ii defineste existenta. In saptamana 12 – 18 noiembrie este din nou timp aniversar, iar comunitatea racovitista se pregateste sa-l marcheze, ca de obicei, cu activitati diverse, interesante si educative. Deschiderea festiva a Zilelor Colegiului „Racovita” va avea loc luni, 12 noiembrie, cu un moment artistic sustinut de elevi ai claselor a V-a, cei mai mici si mai energici membri ai colectivului scolii. In seara aceleiasi zile, se va desfasura Balul Bobocilor, editia 2018, prilej de afirmare a talentului, spontaneitatii, frumusetii si, nu in ultimul rand, a personalitatii liceenilor de clasa a IX-a.

In celelalte zile ale saptamanii vor fi organizate evenimente care au devenit, in timp, repere cunoscute si apreciate in cadrul colegiului, cum ar fi concursul „Urmasii lui Racovita”, spectacolul-concurs „Dupa-amiaza de teatru”, concertul „Acordurile toamnei” sau intalnirea aniversara „Arc peste timp”, la care vor participa cadre didactice de azi si de ieri, elevi, parinti si invitati. Pe langa acestea, ideile si initiativele elevilor si ale profesorilor se vor concretiza in alte activitati care vor reuni in mod atractiv diferite domenii ale cunoasterii si ale artei. Astfel, concursurile de matematica („Leris”) si de informatica („Bebras”) se vor desfasura alaturi de cel de creativitate  („Lumea descoperita altfel…”), vizionarile de film si spectacolele in limba franceza isi vor gasi locul alaturi de prezentarile tematice specializate („Bitcoin si alte cripto-monede”, „Fizica – pasiune si devenire”) sau de inaugurarea unor expozitii („Scoala in secolul al XX-lea”). 

Nu vor lipsi nici activitatile cu impact educativ, care vor aduce in atentia elevilor aspecte ale varstei lor: „Cunoasterea de sine si cunoasterea celuilalt”, „Hobby-urile, sursa de relaxare si de implinire”, „Stop bullying!”, „Da BLOCK agresivitatii!”. De asemenea, lansarea unor proiecte care se vor derula in cadrul colegiului in anul scolar in curs este dovada preocuparii constante pentru mentinerea unui climat educational optim, in acord cu specificul si cu spiritul racovitist. In acest context, mentionam proiectele „Cultura nonviolentei” si „Zilele OFFICE”, cel de-al doilea fiind o initiativa a Consiliului Scolar al Elevilor, avand ca scop promovarea unei tinute corespunzatoare cadrului institutional in care elevii isi desfasoara zi de zi activitatea. Tinand cont de faptul ca la Colegiul „Racovita” studiaza 22 de elevi straini, din Republica Moldova, Kazahstan si Kargazstan, in cadrul Zilelor colegiului va exista si o activitate cu valente multiculturale, de cunoastere a valorilor care le definesc specificul national, desfasurata sub titlul „Patria mea e cu mine!”. Nu in ultimul rand, excursiile pe diferite trasee, printre care si una la Casa Memoriala a patronului spiritual al colegiului, in judetul Vaslui, vor aduce o nota de dinamism si de exuberanta in programul saptamanii 12 – 18 noiembrie.

Seria manifestarilor dedicate Zilelor Colegiului „Racovita” se va incheia, in mod traditional, cu Conferinta Nationala IasiMUN. Ajunsa la a X-a editie, aniversara, conferinta din acest an va fi prilej de evocare a inceputurilor sale, a momentelor semnificative, dar si a celor care i-au asigurat si i-au pastrat onoranta imagine.

Comentarii
Adauga un comentariu