Magazin

Viitoarea generatie Mercedes S-Klasse va avea o cutie automata cu 9 trepte

Publicat: 29 mai 2012
1

Mercedes lucreaza în prezent la o cutie automata cu noua rapoarte pentru viitoarea generatie S-Klasse. Transmisia va asista si o versiune diesel-hibrid, ce promite un consum de 2 litri/100 km.

BMW si Audi au facut mutarea lor în segmentul berlinelor de lux. Acum este rândul celor de la Mercedes sa vina cu o replica pe masura pentru A8 si Seria 7. S-Klasse se pregateste pentru a lovi puternic în concurenta si anunta înca de pe acum ca va fi cea mai sigura masina de serie din lume, o titulatura pretentioasa, care anticipeaza însa abundenta sistemelor de pastrare a controlului. Noua generatie a limuzinei best-seller va adopta si o platforma noua, din aluminiu, capabila sa reduca masa totala cu pâna la 100 de kilograme.
Pe lânga toate aceste inovatii tehnologice, pe S-Klasse îsi va mai face loc una. Este vorba despre o transmisie cu 9 trepte, ce urmeaza a fi botezata 9G-Tronic. Cutia automata a fost dezvoltata pentru a oferi o eficienta maxima, indiferent de propulsorul pe care îl asista.
Pozitionata longitudinal, transmisia va fi compatibila si cu sistemul de tractiune integrala 4Matic, dar si cu unitatea electrica de pe motorizarile hibride oferite în prezent de constructorul din Stuttgart. În aceste situatii, unitatea electrica va fi montata între motorul termic, fie el diesel sau benzina, si transmisie.

În cazul lui S-Klasse, unitatea electrica ar putea dezvolta 82 de cai putere, ajutati de cuplul si puterea unui propulsor diesel eficient. Configuratia le-ar putea aduce germanilor o noua performanta uimitoare pentru segment: un consum combinat de numai 2 litri/100 de kilometri.

Adauga un comentariu