Sport

Viitor de aur! Atletii de la LPS au luat 5 medalii la Campionatele Nationale de juniori III

Publicat: 15 iul. 2016
1

Tinerii atleti de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Iasi au avut o prestatie de senzatie la Campionatul National de juniori III. Competitia s-a desfasurat miercuri si joi la Cluj, iar delegatia de la LPS a revenit in Iasi cu 5 medalii, una de aur, doua de argint si tot doua de bronz. Pe cea mai inalta treapta a podiumului a urcat stafeta de 4X100 metri. In componenta Radeanu Ion (antrenor prof. Dudau Rodica), Feraru Denis (prof. Agafitei Gica), Marcoci Alexandru (prof. Ghilase Marius) si Prelipceanu Alexandru (prof. Agafitei Gica), stafeta ieseana a castigat concursul cu timpul de 47.13 secunde.

Una dintre cele mai bune prestatii a apartinut atletei Cosmina Spiridon, care a cucerit doua medalii de argint la 2.000 metri obstacole, cu 7.21.79, barem pentru FOTE si pentru Campionatul European de juniori II, si la 3.000 metri, cu un timp de 10.20.44. Cosmina este pregatita de prof. Popovici Viorel.

Pe a treia treapta a podiumului au urcat alti 2 atleti de la LPS. Ioana Vizitiu (antrenata de prof. Gica Agafitei) a luat bronzul la lungime, cu o saritura de 5.30 metri, in timp ce Alexandru Marcoci (antrenor prof. Ghilase Marius) s-a clasat pe locul 3, la inaltime, cu o saritura de 1,70 metri.

Foarte aproape de medalii au fost si Alexandru Prelipceanu (400 metri, 52.88 secunde, prof. Agafitei Gica) si Radeanu Mihai (400 metri garduri, 63.50, antrenor prof. Dudau Rodica). Ambii sportivi s-au clasat pe locul 4 la Campionatele Nationale de juniori III, de la Cluj.

Adauga un comentariu