Local

Viitorii avocați ieșeni se pregătesc de examen! Care sunt condițiile pe care trebuie să le îndeplinească ieșenii care vor să intre în Barou!

Publicat: 30 iun. 2020
Un examen pentru accederea în Barou va fi organizat la București în septembrie, iar viitorii avocați ieșeni se pregătesc pentru acest test extrem de important
Viitorii avocați ieșeni se pregătesc pentru un examen extrem de important, de accedere în Barou

Viitorii avocați ieșeni se pregătesc de examen! UNBR a făcut publice condițiile pe care trebuie să le îndeplinească ieșenii care vor să intre în Barou. Anul trecut, peste 100 de ieșeni au trecut cu brio peste examenul de accedere în Barou

Viitorii avocați ieșeni se pregătesc de examen! Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) anunță organizarea examenului de primire în profesia de avocat (pentru dobândirea titlului profesional de avocat stagiar) și de primire în profesia de avocat a persoanelor care au absolvit examenul de definitivat în alte profesii juridice, sesiunea septembrie 2020.

„Data desfășurării examenului este 20 septembrie 2020 pentru toți candidații. Examenul se va desfășura la București, prin susținerea unui test grilă ce cuprinde 100 de întrebări din toate materiile de examen. Vor fi declarați admiși candidații care vor obține cel puțin 10 puncte la fiecare disciplină în parte și un punctaj total de cel puțin 70 de puncte. Materiile de examen sunt Organizarea și exercitarea profesiei de avocat, Drept civil, Drept procesual civil, Drept penal și Drept procesual penal”, au afirmat cei de la Baroul Iași.

Examen pentru intrarea în Barou, susținut la București, dacă nu intervin ordonanțele militare

Acest examen se va susține în cadrul I.N.P.P.A. și se desfășoară în mod unitar la București. În cazul în care, în virtutea unor dispoziții normative impuse de protecția sănătății populației, organizarea în sistem fizic a examenului nu va fi posibilă, examenul nu se va mai desfășura, urmând a fi reprogramat pentru o dată ulterioară.

„În cazul în care, în virtutea dispozițiilor menționate, deplasarea la București, în vederea susținerii examenului, a unor candidați provenind din anumite județe nu va fi permisă, se vor depune eforturi în vederea organizării, în județele respective, la aceeași dată, cu respectarea prevederilor legale a examenului pentru candidații domiciliați în acele județe”, au adăugat cei de la Baroul Iași.

De remarcat este faptul că, la acest examen, întrebările vor avea unul sau două răspunsuri corecte.

Când pot depune cererile viitorii avocați din Iași

Cei de la Baroul Iași au mai afirmat că cererile de înscriere a candidaților la examen se depun în intervalul 27 iulie (ora 8:00) – 21 august 2020 (ora 16:00). Aceste cereri vor fi depuse la secretariatul Baroului la care candidatul urmează să-și desfășoare activitatea, în cazul în care va fi declarat admis.

„Cererile vor fi însoțite de actele prevăzute în Regulamentul de examen. În perioada 21 – 28 august 2020, Barourile vor verifica dosarele de înscriere la examen. Rezultatul verificărilor se afișează conform prevederilor Regulamentului de examen. Taxa de examen este de 1.200 de lei și se va achita în contul I.N.P.P.A., din București, cu mențiunea «Taxă examen primire în profesie ca avocat stagiar, septembrie 2020», respectiv «Taxă examen primire în profesie ca avocat definitiv, sesiunea septembrie 2020»”, au încheiat cei de la Baroul Iași.

Peste 100 de ieșeni au promovat acest examen, de accedere în Barou, în 2019

Anul trecut, pentru prima dată în istorie, peste 100 de ieșeni au reușit, la același examen de admitere, să acceadă în Barou!
Astfel, 184 de ieșeni au candidat la examenul de admitere în avocatură. Conform datelor făcute publice de UNBR, dintre aceștia, 101 au promovat.
Ceilalți 83 de candidați ieșeni au fost respinși. Urmează a se vedea dacă, la acest examen, din septembrie 2020, rata de accedere în Barou va fi la fel de ridicată.

Adauga un comentariu