Eveniment-Social

Viitorii întreprinzători ai României. Un grup de elevi din Iași, antreprenori cu afaceri de succes! Aceștia s-au calificat pentru Incubatorul Național „JA BizzFactory”

Publicat: 10 feb. 2021
Incubatorul Național JA BizzFactory
3 echipe de elevi ai Colegiului Tehnic C.F. "Unirea" din orașul Pașcani, județul Iași s-au calificat pentru Incubatorul Național "JA BizzFactory"

Un grup de elevi din Iași, viitori posibili antreprenori cu afaceri de succes! Aceștia s-au calificat pentru Incubatorul Național „JA BizzFactory”. Este vorba despre 3 echipe de tineri ai Colegiului Tehnic C.F. „Unirea” din orașul Pașcani, județul Iași care s-au calificat pentru Incubatorul Național „JA BizzFactory”. Interesanți, dornici să-și dezvolte competențe antreprenoriale, care studiază la profilurile economice, aceștia au contribuit la derularea unor concepte de business

Viitorii posibili antreprenori cu afaceri de succes ar putea fi un grup de elevi din Iași! Este vorba despre 3 echipe de elevi ai Colegiului Tehnic C.F. „Unirea” din municipiul Pașcani, județul Iași care s-au calificat pentru Incubatorul Național „JA BizzFactory”. Tineri interesanți, dornici să-și dezvolte competențe antreprenoriale, care studiază la profilurile economice în cadrul Colegiului Tehnic C.F. „Unirea”, au contribuit la derularea unor concepte de business pe care, eventual, să le testeze ulterior pe piață prin lansarea și conducerea unor afaceri-pilot sau a unor start-up-uri.

Elevii din Pașcani s-au înscris în competiția Incubatorul Național „JA BizzFactory”, cea mai importantă parte componentă a programului internațional de antreprenoriat JA 2021

Astfel, 8 elevi din clasele a XI-a și a XII-a, organizați în 3 echipe aflate sub îndrumarea profesorilor Iulia Arsene și Maria Iosub, s-au înscris în competiția Incubatorul Național JA „BizzFactory”, cea mai importantă parte componentă a programului internațional de antreprenoriat JA 2021, care are rolul de a dezvolta competențe antreprenoriale, digitale și de comunicare, necesare pentru profesiile viitoare, dar și de a-i motiva pe elevi să aplice în practică ce au învățat în cadrul programului JA de educație antreprenorială. Datorită acceptării ideilor lor în competiție, elevii noștri vor putea susține gratuit testarea internațională ESP Certificatul de Competențe Antreprenoriale (Entrepreneurial Skills Pass – ESP), o certificare unică în Europa, ce poate fi obținută doar de elevii care au derulat o activitate practică în domeniul antreprenoriatului.

În cadrul competiției, echipele colegiului din Pașcani participă cu 3 idei de afaceri: Vitae Comerț (Import-export; e-commerce), Skills Lab (Educație și dezvoltarea carierei) și Picta Design (Industrii creative, design și meșteșuguri)

În cadrul competiției, echipele colegiului din Pașcani participă cu 3 idei de afaceri: Vitae Comerț (Import-export; e-commerce), Skills Lab (Educație și dezvoltarea carierei) și Picta Design (Industrii creative, design și meșteșuguri). În următoarea perioadă, până în luna aprilie, echipele vor avea webinarii cu manageri de proiecte în cadrul cărora primesc informații despre metodele de punerea în practică a ideilor cu care participă în concurs. Pe lângă webinarii, elevii au participat și la sesiuni interactive on-line susținute de profesioniști din mediul de afaceri în vederea perfecționării planurilor lor de afaceri.

În prima etapă a incubatorului educațional de afaceri „JA BizzFactory”, echipele vor trece de la realizarea unei cercetări de piață și crearea unei versiuni de test a produsului/serviciului oferit sau a prototipului la interacțiunea cu piața și clienții

Și anul acesta, echipele de elevi își propun start-up-uri dintr-o gamă largă de domenii, de la agribusiness și industrii creative, până la inginerie și științe aplicate. Pe durata de incubare, pentru pilotarea ideilor de afaceri, elevii vor beneficia de consultanță (tip Hybrid Learning (blended learning): sesiuni de lucru, office hours, webinarii) de la specialiști din business. În prima etapă a incubatorului educațional de afaceri „JA BizzFactory”, echipele vor trece de la realizarea unei cercetări de piață și crearea unei versiuni de test a produsului/serviciului oferit sau a prototipului, la interacțiunea cu piața și clienții.

Această etapă se va finaliza cu realizarea unui plan detaliat de afaceri și a unui business pitch-video. În a doua etapă a incubatorului vor intra doar echipele semifinaliste, care, sub îndrumarea profesorului coordonator, a echipei JA și a consultanților voluntari din business, își vor consolida idea de afacere, partea de vânzare și/sau investiție și vor realiza un stand de prezentare a produsului/serviciului/prototipului pentru finala națională a competiției.

Adauga un comentariu