Hardware

Viitorul ecranelor touch vine de la Microsoft – VIDEO

Publicat: 13 mart. 2012
Stiti acele ecrane touch de pe tablete pe care le laudati atat de mult? Spre exemplu ecranul de pe iPad, sau de pe Galaxy Tab 10.1 sau de pe Sony Tablet S. Ei bine, la o privire atenta ele sunt mediocre si sunt departe de a oferi un feedback ideal. Paul Dietz de la Grupul de Stiinte Aplicate de la Microsoft afirma ca un touchscreen standard are o latenta de 100 ms.

Asta inseamna ca se poate crea un lag observabil intre interactiunea utilizatorului cu ecranul si reactia display-ului. Aici Microsoft intra pe fir si ne ofera o experienta fantastica, ducand latenta la doar 1 ms. In acest moment experienta de 100 ms e deja standard si ne-am obisnuit cu ea, dar chiar si pe iPad atunci cand vreti sa mutati un icon pe ecran, acesta va „dansa” in jurul degetului utilizatorului. Microsoft vrea mai mult precizie, mai multa viteza si un raspuns mai bun al ecranelor touch, iar mai jos aveti un demo al viitoarei lor tehnologii.

Diferenta dintre inputul standard si cel nou este incredibila si simtim in sfarsit ca operam in timp real. Imaginati-va ca un astfel de display raspunde de 100 de ori mai prompt la comenzi si in acelasi clip de mai jos vedeti si activarea sa in slow motion. Sincer sa fiu o astfel de tehnologie ar fi mai degraba utila celor care deseneaza pe tableta, editorilor grafici si altor asemenea profesionisti. Consumatorul de rand se va multumi si cu 100 ms, cata vreme pretul e decent.loading...

Adauga un comentariu