Stiinta

Viitorul in viziunea Intel: Smartphone conectat la creier

Publicat: 07 mai 2012

Oficialii companiei Intel sunt de parere ca, in viitor, dispozitivele mobile vor interactiona cu creierul uman.

Potrivit unui studiu comandat de companie, pe masura ce convergenta intre dispozitive continua, legarea tehnologiilor mobile direct la creier este urmatorul pas logic, relateaza CNN. Totusi, nu va asteptati sa va conectati iPhone-ul la creier in urmatorii ani, deoarece mai sunt cativa pasi de facut intre timp.

In primul rand, orice operatiune care poate fi efectuata pe computer, ar trebui sa ajunga sa poate fi realizata si de pe smartphone sau chiar de pe ochelari. De asemenea, viteza procesoarelor trebuie sa creasca, iar limbajul computerelor trebuie sa se imbunateasca astfel incat sa putem interactiona cu ele asa cum o facem cu alta fiinta umana.

In plus, trebuie sa avanseze sistemele de securitate astfel incat dispozitivele sa-si recunoasca proprietarii si sa nu mai fie nevoie de parole.

Desi pare de domeniul SF, la aceste aspecte deja se lucreaza. Microsoft va lansa un sistem de operare pentru toate dispozitivele electronice, IBM avanseaza mult cu tehnologia Watson care poate intelege limbajul uman, iar ultima versiune de Android, de la Google, recunoaste fata proprietarului pentru a debloca telefonul.loading...

Adauga un comentariu