Titlurile zilei

Vila afaceristului Traian Pricop, fostul patron FGM, este jonglată de executori! Un împrumut în franci elvețieni îl îngroapă pe cel care controlează restaurantul Golden Stone de la Ciric. Bărbatul: „S-a făcut un abuz aici” – FOTO

Publicat: 31 aug. 2021
Soții Traian și Jenelea Pricop, lângă intrarea spre proprietatea din șoseaua Bucium, din Iași
Traian Pricop, fostul patron al firmei de intervenții FGM, riscă să rămână fără vila din Bucium. Este executată soția acestuia, Jenelea Pricop. În continuare, cei doi controlează afacerea cu restaurantul Golden Stone

Vila și terenul din zona Bucium deținute de fostul patron FGM sunt scoase la vânzare de executori. Traian Pricop spune că va rezolva problema cu firma de recuperări. Este vizată soția afaceristului, care are calitate de garant ipotecar

Afaceristul Traian Pricop, fostul patron al firmei de protecție și pază FGM, dar și cel care controlează restaurantul Golden Stone de la Ciric, nu reușește să scape de executori. În ultimii ani, a fost urmărit de mai mulți executori din cauza unui credit neachitat, contractat în 2007. Atunci, a împrumutat franci elvețieni, dar, din cauza dobânzilor, creditul era foarte greu de achitat.

Recent, executorul Cătălin Chiriac încearcă să valorifice proprietățile lui Traian Pricop, la cererea unei firme de recuperări, Rabon Credit Solutions România, care a preluat creanțele de la banca cu care s-a încheiat contractul. Sunt vizate vila și terenul de pe șoseaua Bucium nr.105. Terenul are o suprafață de 1.132 de metri pătrați, iar vila cu regimul de înălțime D+P+M are o suprafață construită de 165 de metri pătrați. Mai precis, executorul o urmărește pe Jenelea Pricop, soția afaceristului, care are calitatea de garant ipotecar. Contactată telefonic, a refuzat să comenteze inițiativa executorului.

„Dacă am de făcut vreo plângere, mă duc la organele competente”, a precizat Jenelea Pricop.

Vila și terenul sunt scoase la vânzare cu 270.000 de euro

Evaluatorii au stabilit că proprietatea valorează 1.337.000 lei, aproape 270.000 de euro. De la acest preț va porni și licitația pentru valorificarea bunurilor, programată pe data de 14.09.2021, la sediul executorului judecătoresc Cătălin Chiriac.

„Invităm pe toți cei care doresc să cumpere imobilul să se prezinte la termenul de vânzare, locul fixat și ora stabilită, având asupra lor acte de identitate, urmând a depune, până la termenul vănzării, o cauțiune reprezentând 10 la sută din prețul de începere a licitației. Plata debitului de către debitor până la termenul de vânzare duce la sistarea vânzării imobilului, percepându-se cheltuieli de urmărire ce cad în seama debitorului. Nu pot participa la licitație, nici personal și nici prin persoane interpuse, toți cei obligați la plată în temeiul titlului executoriu din prezentul dosar”, se arată în anunțul executorului judecătoresc.

Traian Pricop spune că încearcă să rezolve problema cu recuperatorii

Reporterii „BZI” l-au contactat pe afaceristul Traian Pricop, pentru a oferi lămuriri despre viitorul proprietății de pe șoseaua Bucium.

„Sunt în negocieri cu firma de recuperare. Vom reeșalona această datorie. Este o situație care se află sub control. Am avut procese cu banca. Împrumutul a fost în franci elvețieni. Comisionul de risc l-am câștigat în timpul procesului. Creditele neperformante au fost vândute de bănci către terți. Cu banca am fost un client foarte bun. S-a făcut un abuz aici. Firmele de recuperare fac o afacere foarte bună, cumpără datoria cu 30.000 euro și pot ajunge să recupereze 200.000 de euro”, a precizat Traian Pricop.

La un moment dat, Finanțele ieșene au executat-o pe Mihaela Pricop, fiica afaceristului, când avea calitatea de administrator al societății Module Security SRL. Întrebat de activitatea restaurantului Golden Stone de la Ciric, Traian Pricop a explicat că nu se ocupă personal de activitate, dar un nou val al pandemiei ar putea închide definitiv afacerea.

Restaurantul Golden Stone a fost implicat în mai multe scandaluri

Traian Pricop controlează afacerea cu restaurantul Golden Stone prin intermediul mai multor firme interpuse. Localul a fost implicat în mai multe scandaluri și din cauza modului în care erau organizate evenimentele, de la nunți până la cumătrii. La un moment dat, mașinile erau parcate chiar în pădurea Ciric, ceea ce a alertat și Direcția Silvică. Au fost amenajate și construcții pe un teren care nu se afla în proprietatea afaceriștilor. În 2017, restaurantul Golden Stone Resort se afla în administrarea societății Poieni Iași SRL. Însă, localul nu avea autorizație de funcționare, iar autoritățile au închis ochii. Atunci, asociați în Poieni Iași SRL apăreau Jenelea Pricop și Asociația Club Sportiv Nicolina Iași. Numele de Poieni Iași SRL este strâns legat de altă societate, FGM Tour SRL, implicată într-un scandal privind implementarea unui proiect european pentru formare profesională.

Comentarii
  • Acest borfas de pricop si.a batut joc de zeci de agenti de paza, a facut avere pe spatele acestora si jongland firme de paza furand bani sa scape de bratul legii ,sa nu uitam ca si el a fost agent de paza la protguard si prin lingusire ,umbland cu sarumana si lingand clante a ajuns mare boss la fgm ,e o scarba marca psd..

  • La fgm dadea salaru dupa 3,4 luni in bataie de joc se inchidea in birou cu fratesu si nu primea pe nimeni de parca era rege ,ii era frica ca il batea agentii care nu siau primit salariile de luni bune

  • Toti agentii de paza de la fostul fgm care au fost inselati de Pricop Traian trebuie sa se adune si sa il dea in judecata pe acesta javra escroaca !!!

  • Puturosii de pasnici stau cu 1500 lei pe luna ,cum pot trai cu banii astia putini ? De ce nu angajeaza firmele politisti ca astia au salarii de 3000 5000 lei si sunt numai ei apti de paza ,sunt sportivi si inalti de 1.80

  • Marlanu asta nu e afacerist e doar un mitoman jalnic care inseala naivii $ ca el sunt majoritatea care au firme de paza platesc prost agentii de paza nu le dau banii la timp echipamente jalnice si ii fura la ore si la bani le dau bonuri de masa doar cand vor $ cei de la itm sunt mana in mana cu acesti marlani

  • Si la gip e bataie de joc ,ore la maxim ,iti ia din bani din ore si cand e vb de plata zice ca primele 2 luni sunt de proba ,nu recomand ,politia trebuie sa se autosesiseze .

  • Pentru, Domnul Brebenel, domnia sa nu cunoaște, aceasta meserie care se numește, agent de securitate, nu implica ca angajați, bețivi și puturoși, ci și oameni serioși care au fost șomeri după 97 și trebuiau sa și întrețină familia, poate dumnealui este vreun om bogat. Din Constanța.

  • Doamne, un prost arunca o piatra și zece se omoară, ferească Dumnezeu de oameni fără minte, aici va adus rautatatea și îndobitocirea.

  • Unde dai și unde crapă…taranetele de Pricop s_a erijat in mare patron,dar în realitate pe acte se aflau niste neica nimeni, de aceea își permitea să facă acele abuzuri cu ag de pază!!!De la fgm au păpat bine și cei de la ITM, polițiști, ANAF samdDe ce nu-l întrebați pe dl .Citea de acea perioadă,că a fost și el acționar și direct beneficiar a măgăriilor făcute de acest taranus cu aere de patron!!!Legat de plată agenților de pază, cine plm va pune să stați și să faceți casele mari la asemenea patroni?!De ce nu sesizați abuzurile făcute asupra voastră la procuratura?

  • Dobitocu de traian cu scarba de catea si cu fgmeul lor nu mia dat banii pe 2 luni am fost la itm si cretinii astia miau spus ca nu se baga sa ma judec eu cu ei unde e dreptate domnilor nu trebuie tabaciti escrocii astia care au condus fgm si cei de la alte firme care fraieresc agentii de paza

Adauga un comentariu