Titlurile zilei

Vilă de fițe pentru doi tineri din lumea bună a Iașului. El este fiul unui medic celebru, ea fiica unui constructor – FOTO

Publicat: 29 feb. 2020

Primăria Iași a emis autorizația de construire pentru o vilă în care vor locui doi tineri din lumea bună a Iașului. Numai terenul valorează 500.000 de euro, conform prețurilor de pe piață. Regimul de înălțime aprobat este de S+P+2E retras. Bogdan Mihail Cobzeanu, fiul medicului Dan Cobzeanu, ambii ORL-iști, nu a vrut să ofere detalii despre viitorul proiect din Aleea Sadoveanu

Doi tineri căsătoriți din lumea bună a Iașului s-au hotărât să investească în imobiliare. Bogdan Mihail Cobzeanu, fiul medicului ORL-sit Dan Cobzeanu, și Maria Luiza, fiica lui Gheorghe Băean, director tehnic la firma de construcții Iasicon SA, după ce s-au căsătorit în 2017, și-au manifestat intenția de a construi o vilă în cea mai căutată zonă din oraș, Aleea Mihail Sadoveanu. La aproape un an de la nuntă, au achiziționat un teren în suprafață de 506 metri pătrați, cu o valoare de piață de aproximativ 500.000 de euro. Apoi au depus un proiect la Primăria Iași pentru autorizare. Luna trecută, municipalitatea a aprobat solicitarea soților Cobzeanu. Pretențiile din partea celor doi nu sunt tocmai mici.

Conform documentelor oficiale, urmează să fie ridicată o vilă cu regimul de înălțime S+P+2E retras, cu o suprafață construită de 148,82 metri pătrați. Asta presupune altă investiție, tot de aproximativ 500.000 de euro. Nu sunt luate în calcul finisajele și mobilarea vilei. Amplasamentul este foarte bun, cu deschidere spre strada Podgoriilor și spre artera principală, chiar în stația de autobuz. Conform proiectului, trebuie asigurate și două locuri de parcare.

Lucrările nu au început

Deocamdată, lucrările nu au început, terenul fiind doar împrejmuit. Procentul de ocupare a terenului nu trebuie să depășească 29,41 la sută.

„Condiții speciale: anterior depunerii declarației de începere a lucrărilor la autoritatea emitentă și ISC, proiectantul/titularul activității de construcții se va adresa Serviciului Promovare și Monitorizare Calitate Mediu din cadrul Primăriei Municipiului Iași în vederea încadrării șantierului în clasa de risc corespunzătoare în conformitate cu prevederile HCL nr. 321/29.08.2017. Nerespectarea prevederilor « Regulamentului privind respectarea condițiilor de protecția mediului în timpul executării construcțiilor» constituie contravenție și se sancționează conform cap. III din HCL nr. 321/29.08.20”, se arată în autorizația de construire.

Apelat telefonic, Bogdan Cobzeanu nu a oferit detalii despre viitoarea investiție.

Și politicienii caută în zonă

Aleea Sadoveanu este râvnită și de politicienii locali. Gabriel Surdu, consilier local PSD, intenționează să construiască o nouă casă pe o suprafață de teren de 1.346 metri pătrați situată pe aleea Sadoveanu, cu un regim de înălțime de D+P+1E+M. Conform proiectului, Surdu va amenaja o piscină și un foișor. Proiectul a fost avizat pe data de 17 ianuarie 2019, în cadrul Comisiei, dar proiectele lui Surdu nu se opresc aici. Consilierul a încheiat un contract de vânzare-cumpărare pentru imobilul de pe strada Ralet, nr.4, plus teren de 2.230 metri pătrați, unde pe vremuri a funcționat un preventoriu. Valoarea tranzacției este de 647.500 euro. Casa Ralet era cât pe ce să se autodemoleze. A fost afectată de un incendiu, acoperișul fiind distrus în întregime.loading...

Comentarii
 • Pai sunt 500 mp teren. Pret cam 100-150€, deci terenul e cam 50-70.000€. Casa daca va fi facuta din BCA cum a facut Conest blocurile din Tudor nu sare de 100.000€. Ca sa-l ajungeti pe Dinte Costel de la firma Micedu transport persoane care si-a tras casa de 900.000€ mai aveti de furat curent (vis a vis de Chescu pe platoul insorit)

 • Am ajuns rau de tot. Sa te lauzi singur la ziar ca iti faci casa. Mai bine fiscul nu ar dormi in papuci si ar verifica daca s-au platit impozite pe banii astia. In SUA dupa articolul asta fiscul in secunda urmatoare era la ușă. Adunati averi ca vine un coronavirus si tot la o garsonieră cu ușa în tavan ajungeți. Succes.

 • Domle, dacă este fix în stația de autobuz, atunci, DNA trebuie să intervină!!!
  Apartamentul meu, cu 3 camere, într-un bloc 1988, are 86 mp, și este între 2 stații de autobuz/tramvai. Aiștea își fac ditai viloiul de fițe, de 148 mp, cu tot cu subsol-parter și vreo 2 etaje!!!
  Valoarea construcției, la roșu, este undeva la vreo 75000 de euro. Îmbrăcată și mobilată, onorabil, se duce la 160.000 euro, așa, pe larg!
  Problema este că, terenul nu a fost căpătat printr-un gheocel, iar la construire acesta participă doar în calitate de …spectator.
  Trebuie lămurită chestia cu stația de autobuz din poartă! Cine și ce șpagă a luat ca să se nimerească fix așa?

 • Bă băieti…veniti le nea’ Costelus Dinte si va explica el cum e cu gardul din matoni, cum e cu mobila de la Gîdiceanu, cu sanitare de la Delta…una peste alta 990.000€ o casa ca lumea!!!

 • În acest articol ar fi trebuit să fie menționat că ambii soți tineri care își vor ridica o casă, sunt medici și au ales să rămână în țara lor, să profeseze…. dar, s-ar părea că deranjează… Fabulația și dezinformarea este caracteristică românului, din păcate…

 • norl ca au ramas in tara unde toate lucrurile sunt aranjate pentru..ce sa faca astia doi manelisti in afata ,sa-i dea afara in prima luna?hai sa fim seriosi

 • Ba voi sunteti prosti ? Da de ce nu spuneti despre ea ca umbla din banana in banana cand era mai tinerica ? :)) A invartit o tot Iasul pe asta si voi ii faceti reclama la casa acum ?

 • Niște hoți și odrasle fără rusine. ,,Lumea buna ‘’ se dovedește plină de jigodii care sug bani de la oameni cinstiti .

Adauga un comentariu