News Flash:

Vilele la control

17 Iulie 2007
2629 Vizualizari | 2 Comentarii
George Albulescu
• Proprietarii de vile, case, sedii de firma a caror constructie a inceput dupa 1 ianuarie 2007 si nu sunt finalizate sau cei care urmeaza sa faca o astfel de constructie trebuie sa declare in cel mai scurt timp la ITM toate datele despre lucrare, numele si adresa managerului de proiect, a coordonatorilor in materie de sanatate si securitate in munca pe durata elaborarii proiectului, pe durata realizarii lucrarii, numarul antreprenorilor si subantreprenorilor, numarul de muncitori, datele de identificare a antreprenorilor si subantreprenorilor • Beneficiarii care nu vor depune aceasta declaratie vor plati amenzi de pana la 80 milioane lei (8 mii RON)


Persoanele care isi construiesc o vila, casa, sedii de firma sau alt tip de constructie trebuie sa depuna, in cel mai scurt timp, la Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Iasi o declaratie prin care sa informeze unitatea despre locatia constructiei, tipul lucrarii. De asemenea, in declaratie vor fi mentionate numele si adresa managerului de proiect, al coordonatorului in materie de securitate si sanatate in munca pentru proiect, coordonatorului in materie de sanatate si securitate in munca pe durata realizarii lucrarii, data inceperii lucrarii, durata estimativa a lucrarilor pe santier, numarul de antreprenori sau subantreprenori, numarul maxim estimat de lucratori pe santier, datele de identificare a antreprenorilor, subantreprenorilor sau a lucratorilor independenti deja selectati. Aceste declaratii vor fi depuse de beneficiarii constructiilor care au o durata de executie mai mare de 30 zile.

Proprietarii de vile, case sau alte constructii care nu vor depune aceasta declaratie vor fi sanctionati contraventional de inspectorii ITM cu sume cuprinse intre 40 si 80 milioane lei (4 - 8 mii RON). "A intrat in vigoare o noua prevedere legislativa prin care putem sanctiona si proprietarii de vile, case sau alte imobile, santiere de constructii, care pana acum nu puteau fi sanctionati contraventional. Toti beneficiarii constructilor incepute la 1 ianuarie 2007 si care nu sunt finalizate trebuie sa depuna in cel mai scurt timp la ITM o declaratie privind tipul lucrarii, numele managerului de proiect, al coordonatorilor care se ocupa cu sanatatea si securitatea in munca etc. Situatia este valabila si pentru beneficiarii care urmeaza sa ridice un imobil si lucrarile vor dura mai mult de 30 de zile. Dirigintele de santier nu are voie sa fie si coordonator in materie de sanatate si securitate in munca, doar cu o singura conditie, daca are atestat. De asemenea, coordonatorul de sanatate si securitate in munca al santierului trebuie sa aiba un registru in care periodic sau zilnic, dupa caz, sa specifice lucrarile care se efectueaza. Beneficiarul lucrarii sau managerul de proiect trebuie sa intocmeasca un plan de sanatate si securitate in munca", a declarat George Albulescu, inspector sef la ITM.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (2)

Gina  | #15751
BIROCRATIE! Ne dam in vant dupa cat mai multe metode de3 a incurca, cine este acest individ care a nascut aceasta tampita idee,Coordonator de sanatate , ce este acesta . cine si ce trebuie sa faca? O tampenie romaneasca!
aurelian  | #15752
o mare ,mare prostie aunuia care vrea sa inventeze roata
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1301 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013396 (s)