News Flash:

Vin reducerile

20 Iulie 2007
1636 Vizualizari | 0 Comentarii
• Incepand cu 1 august, agentii economici pot deschide sezonul de reduceri • Primaria a primit deja notificari pentru principalele magazine din Iasi


De la 1 august pana la 31 octombrie, firmele pot desfasura vanzari cu reduceri de preturi, cunoscute si sub denumirea de soldare, soldari sau solduri. Comerciantul care desfasoara vanzari cu reduceri de pret trebuie sa faca, cu 15 zile inainte de debutul perioadei de vanzari, o notificare catre primaria in a carei raza teritoriala isi desfasoara activitatea. Formularul de notificare trebuie completat in dublu exemplar, din care unul se inregistreaza la Primaria Iasi, la Serviciul de Avize Mici Intreprinzatori, iar cel de-al doilea, impreuna cu stampila Centrului de Informare pentru Cetateni, se pastreaza la sediul comerciantului pentru control.

Produsele propuse pentru soldare trebuie sa fie achitate furnizorului, de catre comerciant, cu cel putin 30 de zile inainte de data la care incep vanzarile soldare. Pot fi vandute la pret redus, ca obiect al soldarii, produse nealimentare a caror desfacere are caracter sezonier: confectii, inclusiv blanuri, pielarie, tricotaje, incaltaminte, articole de sport-turism, cosmetice, aparate de incalzire si climatizare si alte produse similare. Conform dispozitiilor legale, marfurile care fac obiectul soldarii trebuie depozitate separat si vandute in raioane sau spatii special amenajate. Lista de inventar pentru marfurile de soldat va fi completata si pastrata la sediul comerciantului. Desi legea interzice vanzarea in pierdere, adica la pret egal sau inferior costului de achizitie, acest lucru este permis in cazul soldurilor, asa cum prevede art. 19 din OG nr. 99/2000. Comerciantii care nu fac o astfel de notificare pot fi sanctionati, potrivit legii, cu o amenda contraventionala intre 400 si 2.000 RON. In iarna-primavara 2007 au fost verificate 48 de societati si au fost aplicate 4 amenzi in valoare totala de 1.400 RON. Pin lege s-au stabilit doar doua perioade in care se pot efectua vanzarile de solduri, 15 ianuarie - 15 aprilie, respectiv 1 august - 31 octombrie, pe o durata maxima de 45 de zile pentru fiecare. Perioada de soldare se precizeaza prin anunt, in care comerciantul trebuie sa consemneze data de debut a vanzarii prin solduri, durata, sortimentul de marfuri. Orice anunt de reducere de preturi, exprimat in valoare absoluta sau in procent, trebuie sa fie vizibil, lizibil si fara echivoc. Pentru fiecare produs sau grup de produse, comerciantul trebuie sa afiseze pretul nou langa cel anterior sau sa faca mentiunea procentului de reducere. Spre deosebire de solduri, vanzarea promotionala se poate face in orice perioada a anului, fiind singura vanzare cu pret redus care nu poate fi facuta in pierdere. Pot face obiectul vanzarii promotionale produse disponibile sau reaprovizionabile, precum si servicii vandute, prestate.


Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1271 (s) | 22 queries | Mysql time :0.012297 (s)