Local

Vin vremuri grele pentru angajatii RATP

Publicat: 20 mai 2011
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:221050;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Angajatii Regiei Autonome de Transport Public au dat de bucluc. Sefii institutiei vor sa aplice noi criterii de performanta prin care personalul sa-si justifice salariile. Si asta mai ales dupa aparitia noului Cod al Muncii. Astfel, toate contractele individuale de munca urmeaza sa fie completate cu noi prevederi, iar angajatii vor trebui sa indeplineasca un anumit punctaj, daca vor sa mai ramana in cadrul institutiei. Criteriile existau si pana acum, dar se aplicau doar intr-un singur sens, respectiv erau promovati cei care aveau cel mai mare punctaj. Acum, persoanele care nu vor indeplini criteriile de performanta risca diminuarea salariului si chiar disponibilizarea. „Anul trecut am convenit impreuna cu sindicatele asupra unor criterii de performanta. Acum, cu noul Cod al Muncii, putem sa si sanctionam angajatii care nu-si vor atinge targetul. Oamenii trebuie sa inteleaga, insa, ca au posibilitatea sa-si sporeasca veniturile daca se angajeaza sa respecte aceste criterii. Inainte, la concedierile colective de exemplu, prioritate aveau criteriile sociale. Acum, criteriile de performanta au trecut pe primul loc. Printre acestea se numara diminuarea incidentelor in trafic in cazul soferilor si vatmanilor, cunoasterea legislatiei privind circulatia rutiera, normele de exploatare a mijloacelor de transport si a utilajelor, atitudinea fata de calatori sau chiar reducerea consumului de combustibil sau de piese de schimb”, a declarat Adrian Mihai, purtatorul de cuvant al RATP.
Noile prevederi vor fi facute transmise in curand si celor 1.300 de angajati ai Regiei. „Am avut astazi (ieri – n.r.) o prima discutie cu sefii de sectii, care vor trebui sa comunice mai departe angajatilor din subordine noile criterii de performanta. Varianta finala va fi stabilita, insa, in cel mult o luna”, a adaugat Adrian Mihai.

Comentarii
  • si uite asa se va justifica inca odata necesarul de personal la SERVICIUL PERSONAL sau PR din incinta RATP, ca de altfel ce-ar mai fi facut acolo o intreaga sleahta de birocrati???Ne dam noua de lucru si-i urmarim pe cei din sectii care intr.adevar muncesc, ca de altfel ne depunctam singuri!

  • si la birocrati cine le ridica stacheta ca au ramas aceiasi dinainte de lovitura de stat bine-nteles scoliti dupa nevoile actuale!

Adauga un comentariu