Info Turism

Vine urgia. A fost emis cod rosu

Publicat: 15 mai 2019
9

Este Cod Rosu de vreme severa in Europa, lovita din plin de un ciclon mediteranean. In Croatia rafalele lovesc cu putere iar Italia e devastata de inundatii. La polul opus, in unele tari s-au inregistrat deja temperaturi de 37 de grade si a fost data alerta de canicula. Ciclonul loveste in aceste zile si Romania.

Mare parte din Europa se confrunta cu o vreme severa. Croatia este sub cod rosu si portocaliu de vant puternic, inca din weekend. In Zagreb (foto), rafalele au luat pe sus acoperisuri si au smuls copacii din radacina.

In Bosnia, viiturile au lasat in urma un dezastru. Sute de case au fost inundate, iar strazile s-au transformat in rauri. Ploaia a provocat si alunecari de teren, in timp ce sute de oameni au ramas fara energie electrica si rezerve de apa.

Vremea extrema a lovit si Italia. In nord, ploile au provocat inundatii masive, in timp ce sudul a fost lovit de grindina. In Calabria, strazile din mai multe localitati au fost acoperite de un strat gros de gheata.

Meteorologii avertizeaza ca vremea extrema va continua si zilele urmatoare. Ciclonul mediteranean ce s-a instalat deasupra Romaniei in prag de vara a adus furtuni, grindina si vijelii, iar temperaturile s-au prabusit peste noapte, sub normalul perioadei.

Adauga un comentariu