Eveniment-Social

Vine zapada!

Publicat: 07 ian. 2008
1

• Conform ultimelor previziuni meteorologice, in urmatoarele zile exista sanse de ninsoare in toata regiunea de nord-est

Inceputul acesta de saptamana va aduce ninsori in aproape toata regiunea de nord-est, conform ultimelor previziuni meteorologice furnizate de catre Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), prin Centrul Meteorologic Regional Moldova (CMRM). In aceasta regiune se vor inregistra temperaturi mai scazute decat in alte zone, temperaturile situandu-se undeva in jurul a minus 8 si minus 13 grade Celsius. Incepand cu data de 11 ianuarie, vremea se va mai imblanzi, temperaturile ajungand treptat chiar catre valori cuprinse intre 3 si 5 grade Celsius. Cei care se ocupa de drumurile nationale si judetene au declarat ca situatia este sub control, iar carosabilul uscat permite desfasurarea traficului rutier in conditii bune.

Romeo Stoica, directorul de la Administrarea Drumurilor Judetene Iasi, a precizat ca in caz de nevoie, administratia este pregatita sa actioneze pentru a preveni circulatia anevoioasa pe raza tuturor drumurilor din judet. In acest scop, au fost pregatiti aproximativ 1800 de metri cubi de material antiderapant, care va fi imprastiat pe toate drumurile judetene. In alta ordine de idei, valoarea scazuta a temperaturilor de la sfarsitul saptamanii trecute, cu valori de pana la -17 grade in municipiul Iasi si -20 de grade Celsius in alte localitati aflate pe raza judetului, nu a afectat si furnizarea de utilitati. Astfel, reprezentantii Regiei Autonome Judetene de Apa-Canal (RAJAC) Iasi au declarat ca in perioada aceasta, furnizarea apei potabile s-a desfasurat in regim normal, existand doar cateva avarii minore, remediate la timp. Reprezentantii E.ON Gaz au declarat ca desi s-au inregistrat temperaturi foarte scazute, furnizarea gazului metan s-a mentinut la cote normale, sefii regiei sperand sa nu intampine probleme asemanatoare cu cele petrecute in Ajunul Craciunului sau in perioada Anului Nou, cand mai multi cetateni au reclamat firma pentru serviciile proaste de furnizare a gazului metan.

Adauga un comentariu