Sporturi

Vineri debuteaza Olimpiada de iarna pentru tineret

Publicat: 12 ian. 2012

In vreme ce întreaga lume a sportului aşteaptă Jocurile Olimpice de la Londra, din această vară (27 iulie-12 august), Innsbruck, în vestul Austriei, va fi pentru 10 zile sub reflectoare, între 13 şi 22 ianuarie, cu primele Jocuri Olimpice de iarnă ale tineretului (JOT).

După JO de vară ale tineretului de la Singapore, în 2010, Innsbruck va găzdui ediţia sporturilor de iarnă, la care participă peste 1.000 de sportivi cu varste între 14 şi 18 ani, din 70 de ţări, între care şi Romania, care a deplasat, încă de marţi, o delegaţie de 22 de sportivi, însoţiţi de 9 antrenori.

Competiţia de la Innsbruck, care are un buget de 23,7 milioane de euro, va debuta vineri cu o ceremonie de deschidere la Bergisel, celebra trambulină pentru sărituri cu schiurile, care străjuieşte Innsbruck-ul. Vor fi decernate 63 de medalii, bazele sportive fiind amplasate atat în capitala Tirolului austriac, cat şi în staţiunile vecine, Seefeld şi Kuehtai.

Vizand un public tanăr, JOT vor putea fi urmărite pe Twitter, Facebook, YouTube şi Flickr, dar vor fi retransmise, de asemenea, şi pe media tradiţionale, în 65 de ţări, din care au fost acreditaţi 800 de jurnalişti, potrivit informaţiilor date de organizatori.loading...

Adauga un comentariu