Culinar

Vinete crude la congelator pentru iarnă. Cum să pui corect la înghețat aceste legume

Publicat: 14 iun. 2022
Vinete crude la congelator pentru iarnă. Cum să pui corect la înghețat aceste legume
Din vinete congelate, puteți crea caviar de vinete, ratatouille, salate și așa alte bucate delicioase

Tot mai multe gospodine preferă să pregătească vinete crude la congelator pentru iarnă. Congelarea vinetelor acasă este un procedeu foarte simplu, chiar și un bucătar începător se poate descurca. Un astfel de preparat este relevant mai ales dacă nu ai cămară sau dulap în care să poți depozita conservarea. În acest caz, semifabricatele congelate sunt soluția ideală pentru prepararea multor bucate pe timp de iarnă.

Din vinete congelate, puteți crea caviar de vinete, ratatouille, varză a la Cluj, salate și așa alte bucate delicioase. De asemenea, vinetele pot fi servite ca zacuscă la diverse tipuri de mâncare, chiar și pentru paste. Singurul lucru de care mulți oameni uită atunci când pun la înghețat leguma este amărăciunea conținută în interiorul acesteia. Trebuie îndepărtat, altfel, după dezghețare, toate stocurile dvs. vor trebui pur și simplu aruncate deoarece vor fi amare. Cum să faci asta, vei învăța în această rețetă citind-o în continuare. Pentru a congela vinetele proaspete în congelator pentru iarnă, veți avea nevoie de aproximativ 0,5 kg de vinete pentru 1-2 porții. Tăierea legumelor poate fi oricare, de la cuburi mici la jumătăți întregi, este bine să fii ghidat de gustul tău.

o vanata taiata rondele pe un fund de bucatarie langa o vanata intreaga
Din moment ce scoateți vinetele din apă este bine să puneți feliile într-o strecurătoare, îndepărtând excesul de umiditate

Vinete crude la congelator pentru iarnă. Cum să pui la congelator leguma și să elimini amărăciunea acesteia

Întâi de toate trebuie să clătiți vinetele în apă și să îndepărtați cozile din legume, acestea nu trebuie puse cu legumele la înghețat. Tăiați vinetele în cercuri  sau cubulețe, cum preferați, și turnați-le într-un castron adânc. Adaugă sare de masă, însă este foarte important să nu o folosești pe cea iodată.

mai multe felii de vinete inghetate
Pentru a congela vinetele proaspete în congelator pentru iarnă, veți avea nevoie de aproximativ 0,5 kg de vinete pentru 1-2 porții

Ulterior, se toarnă apă clocotită peste toate legumele tăiate anterior, după care se acoperă cu o farfurie și se pune o greutate peste ea pentru a apăsa puțin vinetele.

Cele mai multe gospodine lasă vinetele timp de 25 de minute pentru a se îmbiba cu sare. Datorită sării și apei clocotite, feliile de vinete vor elibera rapid toată amărăciunea care se conține în acestea. După ce timpul specificat s-a scurs, asigurați-vă că clătiți cercurile sau cuburile de vinete de câteva ori cu apă rece curată. Poate fi folosită și apa de la robinet.

Cum să îndepărtezi excesul de umiditate din legume. Cât vor fi acestea valabile

Din moment ce scoateți vinetele din apă este bine să puneți feliile într-o strecurătoare, îndepărtând excesul de umiditate. De asemenea, acestea au nevoie de timp suficient pentru a se răci până la temperatura camerei. Nu puteți pune la înghețat vinete fierbinți.

o punga cu vinete taiate langa mai multe vinete intregi pe o masa
Singurul lucru de care mulți oameni uită atunci când pun la înghețat leguma este amărăciunea conținută în interiorul acesteia

Apoi turnați-l într-o pungă sau recipient pentru congelare. De cele mai multe ori, la magazinele alimentare puteți achiziționa pungi speciale pentru congelare, acelea sunt mai rezistente. După care legați-l cu grijă sau astupați recipientul cu un capac și puneți vinetele proaspete în congelator. Acestea pot fi ulterior gătite alături de gogonele verzi, pregătind o salată extraordinară.

Perioada de valabilitate de vinete crude la congelator pentru iarnă este de aproximativ 1 an. Fiți conștienți de apropierea alimentelor care se mai află în congelator,  vinetele pot „trage” aroma gogoșarului, cepei, usturoiului și pătrunjelului, așa că depozitați-le separat. Când vei dori să le gătești, este bine să știi că vinetele congelate nu pot fi dezghețate, cu excepția cazului în care, desigur, vasul în sine este gătit în câteva minute. Acum că știi exact cum să îngheți vinete proaspete în congelator pentru iarnă vei putea pregăti orice ciorbă cu ele sau orice fel de mâncare dorit de familie.

mai multe felii de vinete inghetate
Perioada de valabilitate de vinete crude la congelator pentru iarnă este de aproximativ 1 an



Adauga un comentariu