Garnituri

Vinete cu cas in sos de rosii

Publicat: 11 mart. 2013

Ingrediente:

1 vanata
oregano
felii de cas
ulei de masline
piper
sare

Pentru sosul de rosii:

5 rosii
busuioc proaspat
1 lg ulei de masline
1 lg miere
piper
sare

Mod de preparare:

Vinetele se taie felii subtiri se sareaza si se lasa sa stea 15 min. Dupa care se spala si se usuca cu un prosop de hartie.
Le condimentam cu piper si oregano, asezam intre doua felii de vanata o felie de cas si le asezam intr-o tigaie cu ulei de masline la foc potrivit. Se intorc cu grija de cateva ori pana ce vanata e bine patrunsa. Adaugam si sosul de rosii pe care l-am preparat astfel: rosiile se trec prin blender dupa care se pun la fiert intr-o cratita. Adaugam uleiul de masline, sare, miere, piper si se scade la foc mic.
Vinetele se lasa sa se patrunda impreuna cu sosul de rosii, iar la final adaugam busuioc tocat fin.
Se serveste atat calde, cat si reci.

sursa: sfatulparintilor



loading...

Adauga un comentariu