Internationale

Vinete cu parmezan la cuptor – FOTO

Publicat: 18 ian. 2012

Ingrediente:

3-4 vinete mari
2-400 g parmezan (mai mult – mai cheezy)
100 g faina
1 ceapa
4 catei usturoi
1 lingurita oregano uscat
o mana frunze de busuioc
2 cutii (a cate 400 ml) rosii cubulete
otet balsamic
ulei de masline
1 cana firimituri de paine (optional)
200 g mozzarella (optional)
piper
sare

Mod de preparare:

Spala vinetele bine, taie-le coada si apoi taie pe lungime felii de aproximativ 1 cm grosime. Trece-le prin faina, scutura-le de exces si coace-le intr-o tigaie pana se rumenesc bine pe ambele parti. Vinetele absorb foarte mult ulei, asa ca pentru procedeul acesta iti recomand sa le gatesti pe gratar sau intr-o tigaie antiaderenta fara ulei.

Dupa ce vinetele s-au rumenit si le-ai pus sa se raceasca, toaca ceapa si usturoiul marunt si calete-le impreuna cu oregano uscat in tigaie, intr-o lingura de ulei de masline. Adauga rosiile cubulete, sare si piper si lasa sosul sa fiarba la foc mic pentru 15 minute. Adauga la sfarsit busuioc tocat.

Odata ce sosul e gata, pune intr-o tava de cuptor putin sos de rosii, un strat de vinete, iar sos de rosii si parmezan. Repeta procesul pana ai folosit toate ingredientele, terminand cu sos de rosii, parmezan si, daca folosesti mozzarella rasa, si firimituri de paine.

Pune totul la cuptor la foc mediu pentru 30 minute. Din cantitatile date, ies aproximativ 4 portii. Serveste vinetele calde.

sursa reteta si fotografii: Vinete cu parmezan la cuptor



loading...

Adauga un comentariu