Diete si regimuri

Vinete evantai in stil mediteranean, o reteta extrem de simpla si delicioasa

Publicat: 03 sept. 2015
7

Daca te-ai saturat de clasica salata de vinete, vinetele evantai sunt un preparat usor de facut si foarte gustos. De asemenea, puncteaza si la capitolul „impresie artistica”. Iata cum se prepara:

Cea mai buna reteta de vinete gratinate la cuptor

Ingrediente

5-6 vinete mici
6 rosii
2 linguri ulei de masline extravirgin
usturoi
sare si piper negru macinat
oregano uscat
busuioc verde
rucola
otet balsamic

Cum se consuma corect vinetele si care sunt proprietatile terapeutice

Mod de preparare

1. Spalati vinetele si taiati-le felii de aproximativ 1 cm, avand grija sa nu taiati pana la capatul cozii, astfel incat sa obtineti forma unui evantai.
2. Presarati intre feliile de vinete sare, piper, usturoi pisat, apoi puneti felii de rosii intre feliile de vinete.
3. Presarati deasupra usturoi pisat si stropiti cu ulei de masline.
4. Asezati vinetele intr-o tava de copt stropita cu ulei de masline si coaceti-le in cuptorul incins la temperatura medie. Timpul de coacere variaza in functie de tipul cuptorului, aproximativ 45 de minute. Verificati dupa 20-30 minute.
5. Serviti vinetele pe pat de rucola, presarate cu busuioc verde marunt tocat si stropite cu otet balsamic.
Se pot manca atat calde, cat si reci.

Vinetele conservate in ulei, o reteta delicioasa pentru iarna





Adauga un comentariu